Nie prościej pobrać wersję demo i samemu sprawdzić, czy Ci pasuje?
Wersja do druku
Ok, ja Cie dokarmiac juz nie bede. Pozdrawiam.
Jeśli prawie 900 postów Cię nie przekonało do kupna tego softu to zawsze pozostaje trial i możliwość przekonania się samemu co wywołuje te zachwyty.
Szczerze to myślę, że i tak nie kupisz a tylko mieszasz żeby mieszać...
Sorka MM za EOT (to taka mała zemsta, że nie zrobiłeś Machinery pod OSX) :twisted:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
MM = MMM :oops:
Z licencji:
cyt."5. ROZWÓJ OPROGRAMOWANIA.
Autor deklaruje że Oprogramowanie będzie rozwijane a odnalezione błedy poprawiane. Uaktualnienia do wersji poprzedzających oznaczenie "2.0" będą udostępniane bezpłatnie."
Przepraszam że wybiegam w daleką (lub niedaleką?) przyszłość, ale czy koszt przyszłego upgrade Mnie mocno nie zaskoczy in "-".
P.s. Mam takie doświadczenia, że lepiej dokładnie przeczytać i dopytać przed zakupem, i później nie mieć nieuzasadnionych pretensji.
Tłumaczyłem to już jakiś czas temu :-)
Zapis mówi o tym że do wersji przed 2.0 upgrade jest za darmo. Nie wyklucza to wcale że upgrade 2.0 będzie płatny. Wszystko zależy od tego jak duże zmiany będą w programie. W najgorszym wypadku 2.0 będzie z rabatem dla obecnych użytkowników.
Dziękuję za odpowiedź. Musiało Mi to umknąć,choć staram się być dokładny w czytaniu.
Jest dostępna wersja 1.3.9 (beta).
Główną zmianą jest nowa, dodatkowa aplikacja Machinery Explorer, która ułatwia pracę z edytorem, umożliwia tworzenie projektów z wybranymi plikami, łączenie kilku zdjęć ze sobą, ustawianie kolejności przetwarzania oraz wiele innych.
Od 1.4 (która za kilka dni), różni się brakiem przetwarzania wsadowego oraz instrukcji.
pobrałem - explorer sam szybko działa :)
przyspiesza pracę
czekam na przetw. wsad.
mi by się przydało jeszcze tworzenie kopii pliku z prawego przycisku podobnie jak w LR
aktualnie jest tak
z prawego CTRL+C i CTLR+V pojawia się komunikat o wykryciu duplikatów pliów
a co z nimi dalej?
mozna zapisać jako projekt z rozszerzeniem *.mcp
a chciałbym mieć cały projekt zapisany w osobnym katalogu z nazwami IMG_xxxx_01 IMG_xxxx_02 dla kolejnej kopii tego samego pliku