Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
A tu takie porównanie
http://www.etherpilot.com/photo/test...600_colfix.jpg
chyba zależy kto robi i co che pokazać to ma takie rezultaty
Pozdrawiam
Ten ostatni "test" dość miarodajny, bez odszumiania. Wyraźna różnica na korzyść 6d względem 5dIII w całym przekroju ISO. D600 lepszy trochę tu, gorszy trochę gdzie indziej. Ogólnie na tej podstawie wybrałbym chyba własnie D600.
Ciut z innej beczki... W kontekście wyszukanych mini testów jak widzicie zakup nowego 5D Mk II? Bo mnie korci...
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Ten ostatni "test" dość miarodajny, bez odszumiania. Wyraźna różnica na korzyść 6d względem 5dIII w całym przekroju ISO. D600 lepszy trochę tu, gorszy trochę gdzie indziej. Ogólnie na tej podstawie wybrałbym chyba własnie D600.
A ja - oceniając tylko po obrazku - 6D.
Nikon strasznie "płowieje".
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Ciut z innej beczki... W kontekście wyszukanych mini testów jak widzicie zakup nowego 5D Mk II? Bo mnie korci...
Hehe, właśnie miałem napisać, że zabrakło w porównaniu...
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Nikon strasznie "płowieje".
Owszem, ale czy strasznie, to bym nie powiedział. Kwestia odpowiedniego wywołania, choć pewnie szum by wtedy wzrósł. Niemniej po przeskalowaniu do rozdzielczości 6d i tak może być nadal porównywalnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Przepraszam, gdzie tu jest jakaś mora? Autor filmu chyba nie odróżnia efektu jello od mory...
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
(chodziło o utratę nasycenia kolorów) Owszem, ale czy strasznie, to bym nie powiedział. Kwestia odpowiedniego wywołania, choć pewnie szum by wtedy wzrósł. Niemniej po przeskalowaniu do rozdzielczości 6d i tak może być nadal porównywalnie.
Po przeskalowaniu z 24 Mpix do 20 Mpix? Przecież to pomijalna różnica...
Cytat:
Zamieszczone przez
McLaren
Hej, może nie wszyscy wiedzą ale są dwie wersje EOS 6D - wersja (WG) - WiFi + GPS oraz wersja (N) bez tych bajerów - jak porównujecie ceny to musicie na to zwracać uwagę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ixi
Hej, może nie wszyscy wiedzą ale są dwie wersje EOS 6D - wersja (WG) - WiFi + GPS oraz wersja (N) bez tych bajerów - jak porównujecie ceny to musicie na to zwracać uwagę :)
wszyscy to wiedzą (są nawet trzy wersje 6D), ale nikt nie zna ceny wersji innej, niż WG.
widziałeś gdzieś cenę wersji N?
To raczej typowe dla strategii rynkowej, ze model tanszy (N) zostanie wprowadzony pozniej...