ja tylko interpretuję ten test
Lr pracuje na 'katalogu'
Wersja do druku
Trudno mi powiedzieć czy odczujesz.
Moje doświadczenia są takie:W podróży pracuję na MB Air 1.86 intel duo z 2 GB pamięci i NVIDIA GeForce 320M 256 MB a dysk SSD 256 MB i LR jest szybsze niż na MB Pro (starszym) dysk zwykły 256 który trzymam jako główna maszynę w domu - zdjęcia w tym drugim przypadku są na zewn. dysku 2TB
To z ciekawości - po co w domu używasz wolniejszego komputera?
Dość proste: To 15" - stąd cięższy znacznie od MBAir-a. :sad:
Za to MBP ma FW, i więcej portów wiec jest podłączony do dysków nagrywarek monitora itp.. :-)
Do tego przy kalibrowaniu monitora (ten MBP ma wyjście DVI) znacznie łatwiej nic przez przejściówki w MBA, choć to akurat w miarę działa.
=== No ale to offtop komputerowy ===
Mam w Lightroomie nieostre zdjecie podladowe - wersja 3 - gdzie szukac rozwiazania problemu - nie da sie z tym pracowac
Hmm. W mojej opinii najprościej wejść na stronę Adobe i kupić sobie płacąc karta. Masz update w pare minut. Ja zawsze tak robie. Pozdrawiam
tylko ze moja wersja jest hmmmm .. wiesz
arekhit masz ostateczną wersję 3 ? (nie pamiętam numerka), jeśli nie to zrobiłbym update. A jeśli tak to może spróbuj reinstalki ?
Czy w LR 4 może poprawili funkcję stempelka, czy dalej taki udziwniony i nie bardzo działający ?
ok dzieki :)