Moze niewystarczajacy dla poprzedniego posiadacza 350D/400D/30D/20D...
Wersja do druku
witam
czy przy zapisie RAW ustawienia sharppnes lub wybór jakiegoś Picture Style ma znaczenie?
Witaj Krzysztof,
Nie masz co porównywać szybkości i celności D80 do 30D czy 40D. Zupełnie inny komfort i kultura pracy ...
Chyba mogę tak napisać bo przez pewien czas miałem kontakt z D80.
Ewentualne porównanie np. z D200 ( który też posiadam) było by bardziej trafne.
Moim zdaniem dużo zależy też z jaka optyka pracujesz, inaczej strzela się np. sigmą 18 -50 f2.8, czy Tamronem a zupełnie inaczej 16 -35 f2.8 L Canona.
Pozdr,
m
Odnośnie współdziałania z lampą - przepraszam, rzeczywiście jestem idiotę. Polskie menu mnie zmyliło i za bardzo na zewnątrz wywalenie opcji... Niemniej sterowanie CF z poziomu apratu z innymi lampami niż 580 II mogli by zrobić...
Natknalem sie wlasnie na pewna wskazowke dotyczaca powodow niechetnego testu 40D na fotopolis (do tego zawierajacego bledy merytoryczne w stosunku do 30D):
http://www.fotopolis.pl/index.php?g=269
Cytat:
"
Dziękujemy za wszystkie pytania i uwagi dotyczące naszej relacji i zapraszamy do Kolonii za dwa lata. Dziękujemy firmie Sony za wsparcie finansowe naszej relacji oraz za wypożyczenie sprzętu.
Prosto z targów Photokina 2006 relacjonowali dla Was:
Łukasz Kacperczyk i Michał Sułkiewicz
"
W koncu konkurencyjna puszka pojawia sie w tym samym czasie, nie ma LV, ma slabszy AF i blysk (ADI), kosztuje wiecej, wiec trzeba zrobic antyreklame, coby krowka (Sony) na przyszlosc nadal mleczko dawala. :-)
fotopolis juz wczesniej wykazywalo dosc wyrazna ignorancje jesli chodzi o DSLR Canona i pare razy zdarzylo "blysnac" mocno nietrafnymi uwagami na temat obslugi tego sprzetu.
jakie moga byc tego powody? czort jeden wie... moze komus nie pasuje, moze ktos nie lubi i przenosi osobiste urazy na forum publiczne...
z drugiej strony, gdyby to bylo tylko krytyczne ale nie merytorycznie durne i tendencyjne (zdarza im sie) to byloby to wartosciowe zrodlo informacji. ale niestety nie udaje im sie zachowac pelnego obiektywizmu i stuprocentowej rzetelnosci, wiec trzeba brac na to poprawke.