Full Size JPG ale oczywiście nie wszystkie :)
Wersja do druku
Full Size JPG ale oczywiście nie wszystkie :)
Ja oddaję w pełnej rozdzielczości, po co kastrować?
Czy są wśród Was użytkownicy obiektywu 200/2.8? Rzadko używam ogniskowych powyżej 100mm, ale czasem w plenerze z chęcią skorzystałbym z czegoś dłuższego. Miałem kiedyś 70-200/4 i 90% zdjęć nim zrobionych mam właśnie na 200mm@4.0. Znam zalety 70-200/2.8, ale duże to, ciężkie i drogie przede wszystkim. Zastanawiam się czy na te kilka-, kilkanaście zdjęć z pleneru wystarczy 200/2.8.
a ja mam takie pytanie z innej beczki. w czym nosicie sprzęt na ślub...czy to jest plecak czy torba. Sam myślę o zakupie plecaka Benro Beyond B200, tylko czy sprawdzi się on w takim "terenie".
Nie sprawdzi, bo aby wyjac obiektywy czy dodatkowy osprzet musisz go klasc w poziomie po zdjeciu z plecow. Tradycyjna torba do przenoszenia sprzetu to lepszy wybor. Na sama "akcje" najwygodniejsze beda sakwy na pasie.
Think Tank Photo Retrospective 10 (torba reporterska o dyskretnym wyglądzie i z cichym zapięciem) na normalne sesje lub Think Tank Photo Shapeshifter jak muszę dodatkowo zabrać laptopa. Jak pracujesz jednocześnie dwoma korpusami to plecak jest w porządku, bo nie musisz sięgać po obiektywy i nie obciąża Ci niesymetrycznie pleców.
naras - za pankiem - po co kastrować?
obcy21 - plecak - za dużo gratów, żeby do torby wlazło
Google o tym plecaku mowi co innego ;)