W mojej krótkiej przygodzie z fotografią ślubna zdarzyły się dwie pary, które zmieniły termin ślubu tylko (lub aż) po to, aby dopasować się do mojego wolnego terminu ... dla takich ludzi warto pracować :mrgreen:
Wersja do druku
W mojej krótkiej przygodzie z fotografią ślubna zdarzyły się dwie pary, które zmieniły termin ślubu tylko (lub aż) po to, aby dopasować się do mojego wolnego terminu ... dla takich ludzi warto pracować :mrgreen:
No w mojej podobnie krótkiej na razie zdarzyła się jedna taka :) Stwierdzili, że chcą mnie i tylko mnie i co chwile dostawałem telefon czy "a taki termin może być?" :) to podbudowuje :D
A bawicie się w wklejanie zdjęć do albumów tradycyjnych ?
Bawimy się.
....u mnie 95% klientów zamawia albumy tradycyjne.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
...i oczywiście nie są to chińskie albumy po 50zł z allegro.
I co wklejasz później do niego 200 zdjęć ?
Tak sie zastanawiam co to ma wspolnego ze sprzetem slubnym.. ? ;)
Nie wiem jak koledzy, ale do albumu to sie wkleja raczej ok. 60 odbitek 15x23, zamiast 200 10x15 ;) W tej chwili fotoalbumy i fotoksiazki wypieraja tradycyjne papierowe albumy .. i cale szczescie :mrgreen:
a u mnie 90% i tak wybiera fotoksiążki.
A kleję na albumach empolu. Są naprawdę ładne i solidne + ogromna możliwość personalizacji. Jeszcze nigdy nie dostałem felernej sztuki. Moja pokazówka ma już 2lata, przetrzymała już 2wystawy na targach + wożenie jej ze sobą na spotkania. W sumie była przeglądana dobre 200-400razy(w dodatku na targach często lepszym określeniem byłoby przerzucana albo nie wiem "przewalana" w pospiechu i bez zbytniej delikatności) i nic się z nią nie dzieje.
Wątek trzeba by przemianować na Fotografia Ślubna i git. Wtedy można by tu poruszać wszystko związane z tą kwestią od sprzętu przez technikę, obróbkę, a na albumach kończąc :)
Skłaniałbym się do podpowiedzi szulera.
40d to jest sprzęt jak najbardziej porównywalny do 50d, a dla niektórych lepszy :mrgreen:.
Mnie fotograf robił 40d i do tej pory jestem zadowolony z jakości zdjęć, bo to głównie szkło odpowiada za jakość :-D