Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF
No właśnie. Podobno wyszła notka serwisowa od Canona, jakoby błąd error 70, spowodowany wadliwą płytą główną, miał być naprawiany (wymiana płyty głównej) za darmo w autoryzowanych serwisach Canona. Z czystej ciekawości zadzwoniłem na Żytnią zapytać się, czy faktycznie wykonują taką usługę, na co Pani zamilkła na dłuższą chwilę i odpowiedziała, że pierwszy raz o czymś takim słyszy. Czy jest tutaj ktoś, kto miał przyjemność naprawiać ten błąd na Żytniej i może potwierdzić, że zrobili to na koszt Canona, a nie użytkownika?
Jaką lampę automatyczną polecicie ze rozsądne pieniądze do tego aparatu? Pytam bo ta, ktróą miałem skończyła się miałem manualną Yongnuo YN-560 II, leżała 2 lata nieużywana i teraz po uruchomieniu nie ładuje... tylko piszczy i nie reaguje na przyciski poza ON/OFF
Baterie daj nowe :P Ale zwykłe, alkaliczne, nie akumulatorki.
Akumulatory naładowane. Każda z nich ma prąd zwarcia ponad 10A. Z resztą nowe alkaliczne też próbnie wkładałem i ten sam efekt. Piszczy i nic się nie dzieje... :-(
Cytat:
Zamieszczone przez
mateuszw3
No właśnie. Podobno wyszła notka serwisowa od Canona, jakoby błąd error 70, spowodowany wadliwą płytą główną, miał być naprawiany (wymiana płyty głównej) za darmo w autoryzowanych serwisach Canona. Z czystej ciekawości zadzwoniłem na Żytnią zapytać się, czy faktycznie wykonują taką usługę, na co Pani zamilkła na dłuższą chwilę i odpowiedziała, że pierwszy raz o czymś takim słyszy. Czy jest tutaj ktoś, kto miał przyjemność naprawiać ten błąd na Żytniej i może potwierdzić, że zrobili to na koszt Canona, a nie użytkownika?
https://www.usa.canon.com/support/ca...70-or-error-80
https://www.canon.pl/support/consume...cm:125-1676508
W czerwcu tego roku wyszła aktualizacja tej noty serwisowej, która brzmi tak:
Cytat:
Uwaga: Bezpłatne naprawy tego produktu przestaną być realizowane od 31 grudnia 2022 r.