Benicjusz w czym rzecz jesli chodzi o pasek?
Mam F6 od wielu lat i ten czarny wpadajacy w szarosci jest naprawde stylowy :)
Wersja do druku
Benicjusz w czym rzecz jesli chodzi o pasek?
Mam F6 od wielu lat i ten czarny wpadajacy w szarosci jest naprawde stylowy :)
Może pamięć z czasem wyolbrzymia pewne sprawy, aż spytałem się żony ona ma lepszą pamięć, określiła to przecieraniem się - pasek tracił swą krawędź, ten główny na ramię z gumowymi wstawkami w okolicach uszu torby. A sam materiał torby z głęboki black zrobił się taki właśnie stylowo-szaro-stalowy (doszedł kolor spodni jeansowych na krawędziach tyłu torby). Nie że by nie było, torba fajna ale za 74 dolki, a nie za ponad 100 jak obecnie. F3x.
Czy znacie jakieś inne firmy niż domke i mekko, wytwarzające torby nie rzucające się w oczy?
Co jak co ale zdecydowana większosć toreb wygląda w sposób sugerujący że w środku jest aparat, co w wielu sytuacjach jest nie na reke. Ekhm, złodziejom na reke :)
Think Tank Retrospective>> - nie rzuca się w oczy i kosztuje w sam raz tyle, żeby się dalej nie rzucać. Jeśli za drogo, to:
Nie wiem, czy już ktoś podawał, ale ciężko się jest przebić przez ponad 80 stron wątku i nie przeoczyć czegoś :) Ja mogę polecić torbę Torba Naneu Sahara 115F. Nie rzuca się w oczy, ma bardzo solidny i wygodny pasek. Dźwiganie nawet ciężkiego sprzętu nie jest bardzo uciążliwe, a sprzętu do tej torby mieści się całkiem sporo. Ja upycham bez problemu 1D3 z obiektywem 70-200/2.8L + 85/1.8 + 35/1.4L + 430EX i jeszcze zostaje wolne miejsce na jakieś małe szkło. Kieszonek od groma. Komora na lapka 15.6 ale 17 także wejdzie - sprawdzone :) 17.3 niestety już się nie zmieści :(
Torba za 180 zł moim zdaniem godna polecenia. Jak ktoś ni potrzebuje takiej dużej, może kupić wersję mniejszą :)
A ja mam pytanie - czy ktoś może mi podrzucić linka do jakiejś kabury w kolorach kamuflażowych? Znaczy się, woodland? Znaczy, obłęd w ciapy? ;)
Parę lat temu było tego sporo na Allegro, al teraz coś nie mogę znaleźć. Łażę sporo po fortach, górach, lasach, bagnach i gościńcach ;), noszę zieloną albo maskującą kurtkę i kabura w kolorze czarnym czy szarym niezbyt mi pasuje, nie mówiąc o jakichś kolorach oczobijnych typu czerwień, pomarańcz, jaskrawa zieleń czy błękit. Jest coś takiego w ogóle do dostania?
Specyfikacja - ma się mieścić w niej sześćdziesiątka z obiektywem 15-85 z nałożonym tulipkiem, albo z Tamim 70-300 VC USD bez tulipana. Absolutnie obowiązkowo ma mieć szlufki do noszenia na pasie biodrowym od plecaka i być zapinana nie tylko na zamek, ale i na klamrę typu fastex. Silnie pożądany także pokrowiec przeciwdeszczowy.
Widział kto takie cudo ? :?
Mam pytanie odnośnie torby Kata DC-445. Czy zmieszczę do tej torby pionowo 70-200/2.8 odpięte od body? Zastanawiam się nad jej zakupem i póki co to chyba mój faworyt.
Wygląda na dosyć pojemną: What's in my camerabag? - Kata (KT DC-445) - YouTube
Jesteś pewien że ten film nie jest żartem, torba przypomina damską torebkę, równie dobrze można by było wrzucić wszystko do jednego worka i tak samo wyciągać przed kamerą ;)
Chcesz wyciągnąć aparat na ulicy, a tam gruszka na pierwszym miejscu :D
Sprawdź wymiary, 142 mm a 193 mm w porownaniu do widocznego na filmie obiektywu to spora różnica.
--- Kolejny post ---
http://www.robimytv.pl/kata-dc-445-dl-id-845.html
Teoretycznie tak, ale pamietaj o kieszeniach na wewnętrznej stronie klapy.
Wg mnie trochę za ciasno.