a daj linka do tego posta
Wersja do druku
Stało się przyszła paczka z czterdziestką, po chwili zabawy zrobiłem pierwsze zdjęcie i ooo ?? co to za dźwięk jakby coś stukało. Przyzwyczajony do migawki z 400d zawiodłem się okrutnie chyba ze mam wadliwą sztukę.. (zdjęcia robi)
Co sądzicie o dźwięku migawki w 40d ?
Ja wogóle nie wiem o co chodzi...
Moja 580'ka steruje się IDENTYCZNIE w obecnym 40D jak i wcześniej używanym 20D...
Oczywiście ze względu na odmienny układ menu funkcje ustawia się w innym miejscu - jednak nie ma najmniejszego problemu by wspomagać autofokus mając wyłączony błysk w lampie...
rasta,
aparat zdjęcia robi prawda?
I po to go chyba kupiłeś nie? Do słuchania kupuje się sprzęt audio :-)
Moja pytanie:
Czy funkcję "Highlight Tone Priority" włącza/wyłącza się z poziomu aparatu?
Niestety nigdzie nie mogę o tym przeczytać (pewnie źle szukam) ani nie znam nikogo kto mógłby mi udzielić odpowiedzi...
Dzięki za cierpliwość i czekam na PROSTĄ odp :)
buuuu, czy ktoś odpowie na moje pytanie ?
:)
http://www.youtube.com/watch?v=HOnfmsu3Y7Q
nie wiem co ci tam stuka ale jak dla mnie te dzwięki to jak symfonia :)
A dla mnie to skandal ze ktos pisze posty na goraco, bez zapoznania sie z aparatem i instrukcja.
Menu, setup menu II, na samym dole masz flash control, flash firing dajesz na disable i wspomaganie AF dziala a zewn lampa nie blyska. Nie musisz tego przelaczac CFami w lampie. Ja sobie ta opcje dodalem dodatkowo do My Menu i tylko chwalic moge takie wygodne menu z bookmarkami 8) .
Jesli nie o to ci chodzi to o co?
no właśnie, poszedłem tym tropem i obejrzałem kilka filmików.. mój aparat stuka inaczej niż na nich... :( oby to nie skończyło się serwisem..