Odp: [atsf] Wolni jak ptaki!
Cytat:
Zamieszczone przez
tomphoto
Dziękuje, fotografia bielika była tylko dokumentalna. Sporo udało się z niej wyciągnąć.
Łyski super wyszły, fajne światełko to że 100-400, a co na drugim końcu było :) wiadomo Ty, ale co pomiędzy :) ?
Nieszczęsny R7 :mrgreen:
Zdjęcia robiłem siedząc na stromej skarpie nisko nad wodą, korzystając z tego, ze zostały wycięte trzciny, a aparat stał na statywie stołowym między moimi stopami. Korzystałem z odchylanego ekranu i góóówno widziałem, co się na nim dzieje, poza tym pozycja była strasznie niewygodna do operowania aparatem.
Kurcze ten R7...robi dobre zdjęcia...a nie przepraszam Ty robisz z nich fotografie, bardzo udane jednak ;)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomphoto
Kurcze ten R7...robi dobre zdjęcia...a nie przepraszam Ty robisz z nich fotografie, bardzo udane jednak ;)
Czaisz bazę ;)
Załącznik 19873
10 załącznik(ów)
2511 :) zazdroszczę spotkania
2517 świetne, lubię ptaki w ruchu gdzieś na gałęziach (nie w powietrzu). Zawsze to dodatkowy plusik do zainteresowania zdjęciem na zasadzie "coś się dzieje" :).
Co do odchylanego ekranu w Rkach to fajnie, że on jest, ale w słoneczny dzień średnio tam widać detale, to fakt. Cudów niestety nie ma, nawet na najwyższej jasności.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
2517 świetne, lubię ptaki w ruchu gdzieś na gałęziach (nie w powietrzu). Zawsze to dodatkowy plusik do zainteresowania zdjęciem na zasadzie "coś się dzieje" :).
Co do odchylanego ekranu w Rkach to fajnie, że on jest, ale w słoneczny dzień średnio tam widać detale, to fakt. Cudów niestety nie ma, nawet na najwyższej jasności.
No i w związku z tym, że gibany ekranik nie jest do końca fajny, musiałem coś wymyśleć, już to jest, ale jeszcze nie użyłem w akcji ;)
Ekran dokupiłeś, czy bierzesz lupę z sobą? :P
PS: już Ci to gdzieś pisałem parę miesięcy temu, ale aktualne Twoje zdjecia są znacznie lepsze od tamtych, co afera się zrobiła, że spamujesz zdjęciami.
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Ekran dokupiłeś, czy bierzesz lupę z sobą? :P
PS: już Ci to gdzieś pisałem parę miesięcy temu, ale aktualne Twoje zdjecia są znacznie lepsze od tamtych, co afera się zrobiła, że spamujesz zdjęciami.
Dorobiłem sobie adapter do celownika kątowego, i niniejszym publicznie ogłaszam swoje prawa autorskie do tego rozwiązania :D
Załącznik 19922
Załącznik 19923
Blaszka z szajsmetalu, którą użyłem do tego prototypu, uległa spaleniu, gdy próbowałem ją zahartować (przegrzałem metal), więc aktualnie mam to zrobione z blaszki stalowej, a czekam na płytkę z aluminium lotniczego od Chińczyka.
Celownik zasłania sensor przy okularze, więc nie da się korzystać z ekranu bez podniesienia celownika, dlatego też jest na luźnym przegubie. Celownik można założyć w ten sposób także do każdej lustrzanki bez upierdliwego zdejmowania, a potem zakładania, muszli ocznej, no i można użyć nienatywnego celownika do innego aparatu.
Zastosowanie tego celownika planuję głównie przy pozycji leżącej, gdy używanie LCD zmusza mnie do korzystania z okularów do czytania, czego nienawidzę :mrgreen:
--- Kolejny post ---
2519
R7, ISO 6400
Załącznik 19924
Dzięcioły na 2515, 2516, były przy ISO 5000, a kot 2509 i kawka 2514 na ISO 2500.
Jak odszumić sygnał radiowy na falach długich Programu pierwszego ?8-)