Odp: Re: Canon EOS R7 i R10
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Przez cały czas słychac jakby próbował ustawiać ostrość..nawet jak go nosisz właczonego na pasku,i to tylko z tym obiektywem,bo pod niego był pomysł na zestaw..R7+Sigma 150-600... a znalazłem opinie,że ta Sigma juz lepiej z Sony niby ma pracowac przez adapter Sigmy...??
Uściślij proszę która sigma S czy C.
S nie miałem to nie wiem ale z C cały czas nie próbowałaś ostrzyc w pozycji spoczynkowej nazwijmy to/ przy noszeniu itd.
Natomiast dodatkowo co do wersji C faktycznie współpracuje ona z R7 w mojej opinii tak sobie, tzn czuć, że ten obiektyw jest za wolny w stosunku do możliwości af aparatu. Co oczywiście nie wyklucza tego, że jak już naostrzy i obiekt jest średnio szybki to z tego dalej mogą być udane zdjęcia.
O pracy tego obiektywu na Sony nie słyszałem nic bo i w Sony od dawna są znacznie popularniejsze natywne konstrukcje i tego ludzie używają, a nie protezują bez potrzeby leciwej już sigmy z mocowaniem Canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Przez cały czas słychac jakby próbował ustawiać ostrość..nawet jak go nosisz właczonego na pasku,
Może masz włączony "Continuous AF"? Sprawdź w Menu/AF pierwsza zakładka.
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Była to wersja C . Continous af był wyłaczony i tylko z tym obiektywem sie to działo. Sprzet juz odesłany a szkoda,bo miałem nadzieje na tani zestaw pod przyrode,ale chyba r7 tylko z 100-500 bedzie dawał satysfakcjonujace zachowanie.
Co prawda oddałeś R7, ale ciekawi mnie jak łączyłeś obiektyw z korpusem ?
Wyczytałem że ta Sigma ma bagnet EF, tymczasem R7 to R-ka ?
Używałeś jakiejś przejściówki, czy konwerter ?