Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Jak się trafi złą sztukę albo przesadzi z katowaniem tego obiektywu to może się to źle skończyć. Chodzi o recenzję z jedną gwiazdką i dołączonym zdjęciem którą można znaleźć pod tym linkiem Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Lens for Canon EF 311101 B&H Photo
32 days into ownership, my diaphram fell apart and I have two blades flopping around inside the camera. It's now in a repair facility and the parts have been backordered going on a month. Not a great start into the world of Sigma lenses for me.
Nie mam pojęcia co on robił z tym obiektywem że mu się tak rozsypał.
Szkoda że facet nie podrzucił żadnego zdjęcia lub filmiku obrazującego usterkę.
Co prawda moją S35 też "nawiedziła" awaria, ale ja mam obiektyw 1,5 roku i od tego czasu praktycznie nie zdejmuję go z body. U mnie serwis poradził sobie z usterka w ciągu tygodnia (choć reklamacja trwała ciut dłużej bo reklamowałem przez sklep co nieznacznie wydłużyło czas naprawy). Naprawa przeprowadzona profesjonalnie (przynajmniej z mojego punktu widzenia, bałem że po naprawie przestanie trafiać ale na szczęście jest tak dobrze jak przed usterką.
Cytat:
Szkoda że facet nie podrzucił żadnego zdjęcia lub filmiku obrazującego usterkę.
Podrzucił, poniższe zdjęcie jest dołączone do jego komentarza który wcześniej zacytowałem:
http://images2.powerreviews.com/medi...49207_full.jpg
Rzeczywiście albo miał pecha zlbo solidnie przydzwonił. SAm miałem stresa czy mojej usterki nie potraktują jako uszkodzenie mechaniczne. Na szczęście nie mam powodów żeby narzekać na polski oddział Sigmy i jej serwisu.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Jaka jest długość skali (tej na której odczytujesz gdzie jest ostrość) tego SpyderLensCal, fizycznie :) w centymetrach?
Cytat:
Jaka jest długość skali (tej na której odczytujesz gdzie jest ostrość) tego SpyderLensCal, fizycznie w centymetrach?
Taka:
http://oi61.tinypic.com/fw4phx.jpg
Jestem pod wrażeniem :mrgreen: .Brandzlowanie wątku na 82 stronach.
Żadnych konkretów,same pierdoły.Gdybym chaciał kupić,to pożytku z tego wątku dla kupujacego nie ma :roll: .
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Jestem pod wrażeniem :mrgreen: .Brandzlowanie wątku na 82 stronach.
Żadnych konkretów,same pierdoły.Gdybym chaciał kupić,to pożytku z tego wątku dla kupujacego nie ma :roll: .
Nie gadaj, jest kilka postów na temat :mrgreen:.
Generalnie takie wątki zawsze rozdzielają się na zachwyconych po zakupie, otrząśniętych realistów po kilku tygodniach użytkowania, maruderów i osoby które chcą się od poprzednio wymienionych coś dowiedzieć :). Nie jest lekko przez to wszystko przebrnąć, ale z przekroju całego wątku znaczna większość użytkowników jest zadowolonych, więc szkło trzeba uznać za dobre. Oczywiście nic nie jest bez wad, ale co ich nie ma...
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
Nie gadaj, jest kilka postów na temat
Tak : kilka ,czyli zawyżając 10 na 817 odpowiedzi , ,to raczej nędzny wynik,
jeśli chodzi o merytoryczne wypowiedzi w tym temacie.
Nieśmiało bym poprosił:
Niech piszą Ci ,którzy mają ten sprzęt ,a nie Ci ,którzy mają teoretycznie : kupić
i bredzą o nieznanych dla siebie właściwosciach obiektywu.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
:) niestety trochę krótka, dlatego sigma skalibrowała się na małych odległościach, jak mawiają u mnie na wsi "wszystko można naprawić młotkiem jeśli czegoś nie możesz naprawić młotkiem to znaczy że masz za mały młotek" - ta skala powinna być ze dwa razy dłuższa wtedy coś zobaczysz na odległościach 4-5 metrów bo o takich jest mowa i skalibrujesz.
Jak nie będziesz miał większej skali to dockiem ustaw korekcję przedziału powyżej 4m na 0 i zobacz czy się poprawiło, bo moja wiara w +7 na wszystkich przedziałach zarówno u ciebie jak i u cytowanego gościa jest nikła - ale cuda się zdarzają - wtedy powinniście obaj grać w lotto.
Odnosząc się do kwestii jakości wypowiedzi to w takich wątkach często niepotrzebne emocje zniekształcają obraz rzeczywistości, a rzeczywistość jest jaka jest, używam kilka miesięcy i jestem jeszcze bardziej zadowolony niż bezpośrednio po zakupie.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Niech piszą Ci ,którzy mają ten sprzęt ,a nie Ci ,którzy mają teoretycznie : kupić
i bredzą o nieznanych dla siebie właściwosciach obiektywu.
Zawsze byłem tego zdania, ale rzeczywistość pokazuje co innego :)