No ja myślałem i chyba wpadnę. :)
Wersja do druku
Na teraz są jakieś problemy organizacyjne związane z decyzją policji (zresztą od zawsze tak było i będzie.. ),ale wszystko ma się rozwiązać na przełomie jutrzejszego dnia co ustalono. Będę o wszystkim informował, ja oczywiście obecny na rajdzie , a reszta?
i tak BTW
impreza również jest 15.12 w Tychach na torze fiata
http://www.azt.tychy.pl/
więcej tu:
http://www.azt.tychy.pl/index.php?s=9
Wygląda na to, że się zjawię na rajdzie w Rydułtowach. A że zima zaatakowała więc może być ciekawie!
Oficjalny komunikat :
Także jak co roku policja psuje wszelakie szyki organizacyjne.. Także w niedziele odbędzie się impreza o innej nazwie i nieco w innym położeniu bo na Stadionie Naprzodu rydułtowy!Cytat:
Witam, informuję że zawody ARS Rydułtowska Barbórka 2012 nie odbędą się 9 grudnia 2012 roku. Zorganizujemy je w innym terminie o czym poinformujemy. Zawodów nie można zorganizować z uwagi na niemożliwość spełnienia (na dzień dzisiejszy) warunków bezpieczeństwa postawionych przez Służby Policji. Przepraszam wszystkich za zaistniałą sytuację.
W zamian odbędą się zawody o Puchar Solidarności, w dniu 9.12.2012.gdzie proponujemy odcinek szutrowo śniegowy (równy) na terenie zamkniętym o dł. 1250 mb., przejeżdżanym trzy lub cztery razy, w zależności od liczby załóg. Nie będzie to żadna pachołkolandia . Baza zawodów będzie na stadionie Klubu Sportowego Naprzód Rydułtowy przy ul. Bema. Start załóg o 10 natomiast zgłoszenia normalnie od 8. Wniesione wpisowe na zawody ARS Barbórka, możemy zwrócić lub przeznaczyć na zawody o Puchar Solidarności. Dla tych załóg które wezmą udział zawodach o Puchar Solidarności wpisowe w pierwszych następnych zawodach (w sezonie przyszłorocznym) będzie wynosiło połowę wysokości.
Załogi które chcą brać udział w zawodach o Puchar Solidarności, a jeszcze nie zapłaciły wpisowego zapłacą 85 zł (klubowicz) i 125 zł także w dniu zawodów. Również dla tych załóg wpisowe w następnych zawodach będzie wynosiło połowę. Proszę o potwierdzenie obecności do jutra do 9. Jeszcze raz przepraszamy za zamieszanie. Zapraszam jednak na zawody jednego odcinka. Pozdrawiam Jerzy Salwiczek.
Łeeee..... nie ma jak to motocross. Na torze policja może nam psińco zrobić.
Słuchajcie, robimy to spotkanie jeszcze w grudniu?
Mrozy jak na Chołdzie...:)
Zawody się odbyły bez większego problemu oto kilka kadrów ( cała relacja niebawem )
1.
2.
3.
4.
5.
Pierwsze zdjęcia z brzegu podczas obróbki, nie są to może jakieś wszelkie perełki bo takowe znajdą się w późniejszym terminie :P ,albo już na mojej stronie.
Co do spotkania , hmm ? miałem pisac ,że w Rybniku odbędzie się od 17-23 grudnia rybnickie kolędowanie, czy coś takiego i jako atrakcja będzie rzeźbienie w lodzie. Więc może tam będzie nam dane ,spotkać się jeszcze w starym roku.. Co myślą?
Jak będzie tak dobra ekipa rzeźbiarzy jak rok temu to na pewno warto!
Widziałem ich dzieło i ich pracę (mistrzowie świata w tej konkurencji). Imponujące. Szkoda tylko że było ciemno ale dzisiejsze ISO w Canonach da radę...
A co powie reszta? Sołtys- żyjesz tam?
MacB?
Axidus- masz jakiś luz w grudniu?
No witam, żyję, żyję, tylko ostatnio nie miałem za dużo czasu co by tu pisać, ale zerkam na bieżąco :)
Żeby nie było, że w międzyczasie nic nie robię oto moje dzieło:
Liczę, że na rzeźbienie się wybiorę, a na spotkanie przy piwku na pewno :)
No i jest program , a więc spotykamy się w piątek 21 grudnia:) na fotach i piwie :)
Program IV RYBNICKIEGO BOŻEGO NARODZENIA I KOLĘDOWANIA
Rynek w Rybniku:
Piątek, 21 grudnia:
od 11.00 do 19.00 Zagroda Św. Mikołaja z reniferami
od 13.00 do 13.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 14.00 do 14.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 15.00 do 15.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 15.00 do 18.00 Pokaz rzeźbienia w lodzie na żywo w wykonaniu Grupy Ice Team
z Poznania
od 15.30 do 16.00 Koncert laureatów przesłuchań regionalnych XIX Ogólnopolskiego
Festiwalu Kolęd i Pastorałek (cz. I)
od 16.00 do 16.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 16.30 do 17.00 Koncert laureatów przesłuchań regionalnych XIX Ogólnopolskiego
Festiwalu Kolęd i Pastorałek (cz. II)
od 17.00 do 18.00 Interaktywny spektakl dla dzieci pt. „Sznurkowe Skrzaty”
w wykonaniu Teatru Wielkie Koło z Będzina
od godz. 18.00 Widowisko uliczne pt. „Jasełka Bożonarodzeniowe”
w wykonaniu Teatru Prawdziwego Włodzimierza Butryma z Bielawy
Sobota, 22 grudnia:
od 11.00 do 19.00 Zagroda Św. Mikołaja z reniferami
od 15.00 do 15.45 Bożonarodzeniowy Koncert Chóru Uniwersytetu Trzeciego Wieku
„MODERATO”
o godz. 16.15 Przekazanie Ognia Betlejemskiego przez Harcerzy Hufca Ziemi Rybnickiej
o godz. 16.30 Świąteczne życzenia Prezydenta Miasta Rybnika i wspólna Wigilijka
z mieszkańcami (degustacja potraw i wypieków świątecznych)
koncert zespołu BRATHANKI
Czyli:
Program obowiązkowy:
1. focenie rzeźbienia w lodzie
2. nasza integracja
Program dowolny:
1. piwo w knajpce- wg. uznania.
Kto będzie?
ZAPRASZAMY - tych co nas już znają ale jakoś nie mieli wcześniej "odwagi" oraz tych, którzy się wstydzą i tych którzy się nie wstydzą ani nie boją, ale zwyczajnie nie mają z kim pogadać o foceniu, gratach zwanych sprzętem fotograficznym, czy poradach.
Może nasz kolega Natan by nas znowu zaszczycił obecnością?
Liczymy na MacaB oczywiście również...
Pozdr.
Umawiamy godzinę spotkania na początek rzeźbienia, czyli na 15:00? Czy wcześniej?