Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Cytat:
Zamieszczone przez
Voyager70
LowePro Flipside 400 jest, moim zdaniem, jednym z lepszych rozwiązań:
1) pakowny (1-2 body, 4-5 obiektywów, lampa, różne inne akcesoria: np. wężyk, filtry, telekonwerter)
Dalszej częsci nie cytuję.
Mam ten sprzęt kilkanaście miesięcy.Niesłychanie konfigurowalny.Da sie upchnąć naprawde wiecej niż potrzeba amatorszczyźnie.
Spkojnie wchodzi body z Sigma 50-500 czy 100-400 oraz 5-6 opasłych obiektywów : typu sigma 10-20,samyang 24/1,4 czy 24-105.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Cytat:
Zamieszczone przez
Voyager70
LowePro Flipside 400 jest, moim zdaniem, jednym z lepszych rozwiązań:
1) pakowny (1-2 body, 4-5 obiektywów, lampa, różne inne akcesoria: np. wężyk, filtry, telekonwerter)
Dalszej częsci nie cytuję.
Mam ten sprzęt kilkanaście miesięcy.Niesłychanie konfigurowalny.Da sie upchnąć naprawde wiecej niż potrzeba amatorszczyźnie.
Spkojnie wchodzi body z Sigma 50-500 czy 100-400 oraz 5-6 opasłych obiektywów : typu sigma 10-20,samyang 24/1,4 czy 24-105.
LowePro Flipside 400 to plecak...
Cytat:
Zamieszczone przez
digital.photography
LowePro Flipside 400 to plecak...
No dobrze :mam ten plecak,nie można go nazwać sprzetem ?.
Nie dodałem,że system rzepów jest bardzo solidny i nie zauważyłem jakiegokolwiek luzu w ustawionych kieszeniach,
niezależnie od kierunku połaczeń rzepami ani ciężaru sprzetu.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
No dobrze :mam ten plecak,nie można go nazwać sprzetem ?.
Nie dodałem,że system rzepów jest bardzo solidny i nie zauważyłem jakiegokolwiek luzu w ustawionych kieszeniach,
niezależnie od kierunku połaczeń rzepami ani ciężaru sprzetu.
Z tym, że ja szukam torby i wyraźnie zaznaczyłem to w moim poście:)
Miałem kiedyś torbę tego typu tylko nieco większą. Dobrym rozwiązaniem była tu szeroko rozpinana górna klapa, ułatwiało to dostęp do sprzętu. Była zrobiona w miarę solidnie i miała osłonę przeciwdeszczową. Wydaje mi się jednak, że teraz trudno już dostać ten model.
To chyba jest największy model.
Cytat:
Zamieszczone przez
digital.photography
Z tym, że ja szukam torby i wyraźnie zaznaczyłem to w moim poście
No to przepraszam,czasem sie człek zakręci,odpisałem do posta o LP 400,ale to znaczy ,że i tamten byl nie na temat.
btw
torby nierasowe próbowałem,jednak per saldo:rower,samolot,imprezy :wybrałem plecak,
za uniwersalnośc noszenia.
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtko
Miałem kiedyś torbę
tego typu tylko nieco większą. Dobrym rozwiązaniem była tu szeroko rozpinana górna klapa, ułatwiało to dostęp do sprzętu. Była zrobiona w miarę solidnie i miała osłonę przeciwdeszczową. Wydaje mi się jednak, że teraz trudno już dostać ten model.
To chyba jest największy model.
Nadal taką mam i sobie chwalę.
To nie jest największy model.
Była jeszcze z kieszenią na netbooka - TEST: torba Fomei Winner 966 - Budowa i jakość wykonania - Testy - akcesoria - Swiatobrazu.pl
Edit
w fotorimexsie jest cała seria "chwilowo niedostępna"
Zwróciłem swoją uwagę na torbę Tamrac Pro 12 jednak boczne kieszenie zapinane jedynie na rzep budzą moje wątpliwości. Wielka szkoda, suwaki są zdecydowanie pewniejsze i bezpieczniejsze dla zawartości.
Pojawiła się nowa i niedroga torba Camrock M20 Metro. Wyglądem nie przypomina typowej torby foto, jest dość pojemna, cena zachęcająca. Jeśli uda się wcisnąć do niej 1D i dwa, trzy szkła, to chyba się skuszę, bo brakuje mi czegoś na krótkie wypady miejskie z szybkim dostępem do szkiel.
Dokładnie ten model (966) miałem. Nie kosztowała majątku, a spełniała swoją funkcję i co najważniejsze... nie rzucała się w oczy.