Dorzucę 3 sample od siebie:
Po kilku miesiącach użytkowania 24LII mogę powiedzieć, że jedyną rzeczą, której mi brakuje to .... 35L :D
Wersja do druku
Dorzucę 3 sample od siebie:
Po kilku miesiącach użytkowania 24LII mogę powiedzieć, że jedyną rzeczą, której mi brakuje to .... 35L :D
Foty super, a jakiego następnego szkła używasz jeżeli chodzi o ogniskową?
Dzięki :) Z posiadanych szkieł używam kolejno: 24L -- 40% >>> 50/1.4 -- 40% >>> 135L -- 12%, 85/1.8 -- 6% :shock: >>> ryba 2%.
Są to wartości uśrednione z kilku ślubów (repo +plener), ale 24L i 50/1.4 są zdecydowanymi faworytami. Myślę, że 35L używałbym w ok 60-70%
jak widac, nawet przy sporcie 24 nie jest za wolne :) Obecnie testuje nowy nabytek na 1d2 i szkielko wciaz mnie zachwyca :D
Nobo to nie jest obiektyw z wolnym silnikiem AF (zwlaszcza, jak sie foci obiekty oddalone o jakies 3m i wiecej)
Problem jest z gola inny - chodzi o celnosc AF przy zapietym 24LII do 5DII.
Jak widac jest srednio :] (ponoc na 5DIII to szklo odzywa, jezeli chodzi o celnosc..)
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
Ja osobiście 24L używam na zmianę z 85L. Wiele bardziej mi przypadło do gustu niż 35L. Jestem ciekaw 50L i 135L bo jak te szkła pojawią sie w torbie to jak czesto będę wtedy sięgał po 24L?
A czy ktoś testował już 24l na 5d3 ?? Pytam bo chcę kupić to szkło ale chciałbym wiedzieć, że na nowej 5 jest ok.
24L I jest bardzo OK.
24L II jest fantastycznie.