Całkiem przyjemne zdjęcia.
PS. Proponuje zmniejszyć zdjęcia do 800x.... zanim zostaniesz "dojechany" przez jakiegoś moderatora :)
Wersja do druku
Całkiem przyjemne zdjęcia.
PS. Proponuje zmniejszyć zdjęcia do 800x.... zanim zostaniesz "dojechany" przez jakiegoś moderatora :)
Przyjemne. Jakim sprzętem robione?
Rozumiem, że dzieciaczka nieśliście cały czas, czy jakiś wózek :?:
Jak ma 3-latka i jak na razie nie odważyłem się tam iść z nim, już torchę ciężki, a z tego co mi wiadomo to wózek na Chochołowską nie za dobry pomysł.
Za to na Kalatówki, na raty z niesieniem, doszedł :)
szymkowski thx - niezauważyłem że ramka mi dodała po 10px i wyszło 1044 :)
Ja również na AutoMotoShow nie wybrałem się, bo zaspałem jak nigdy :) cieszę się, że nie wiele straciłem.
Skoro temat krokusów powraca to dodaje linka do fot z GPS (te pierwsze nie mają bo był wyłaczony, chyba że ktoś ma współrzędne, to dopiszę), można polookać, jak to wygląda, taki bajer :) można pociągnąć sobie foty (fullsiz'a) jeśli ktoś siebie zobaczył i chce :) można też wrzucić dla mnie :) potrzebne hasło, wyślę na PW. + WSF.
Jeśli ktoś nie che być widoczny, proszę o kontakt na PW oczywiście foldery mogę wrzucić na hasło lub login i hasło, tylko dla CB :)
Planujemy coś w najbliższym czasie ?? tzn jakiś wypadzik z foceniem ??
Bangi 50D + 17-55 f2.8 i 70-200 f4 IS
Jeśli chodzi o dziecko to chusta się sprawdza super - wygodna dla noszonego i niosącego. Na Chochołowską wytargaliśmy wózek (na ogromnych kołach) ale tak trzęsło że młodej wygodniej było w chuście - a ja się pierniczyłem z tym wózkiem na tym lodzie.
Wybieram się w sobotę do południa:
WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH
2 i 3 czerwca 2012r.
Politechnika Krakowska, ul.Jana Pawła II 37
Ja chętny! O której jedziesz?
Ok 11 będę.
1.
2.
3.
4.
4.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Przyznać się, kto się zapisał do Photo Day 16 w Elektrociepłowni? :)
Z tego co mi się udało zauważyć to Ja, BlueICE, Nessuno i PawelB? Fajnie gdyby nas umieścili w tej samej grupie o czym już wspomniałem :)
Tyle że lista jest już pełna, zostaje lista rezerwowa.Raczej spełniają prośby o grupę więc jest duża szansa że się spotkamy.
Czy ktos moze mi podpowiedziec gdzie w tym roku mozna jakies fajne kwieciste pola pod krakowem znalezc? Jakies maki?
Pozdrawiam
Robiłem 2 tygodnie temu maki na łąkach nowohuckich - po drugiej stronie drogi spacerowej. Tylko nie wiem czy jeszcze kwitną. Tu przykład: maki
ja jeszcze się zapisałem ale niestety skapłem sie o 14:30 i jestem na liscie rezerwowych ;/
Widzę że jednak załapałeś się na PhotoDay :)
Szczęściarz :)
Czy planujecie wybranie się jakoś wspólnie pod teren EC? W sumie Kuba, Ja i Paweł mieszkamy wszyscy w miarę blisko siebie :)
Ja raczej indywidualnie. Nie wiem czy na PD będę jechał prosto z domu czy jeszcze wcześniej będę musiał wyskoczyć coś załatwić.
Hehehe zabawna sprawa z tym photoday w ECK :)
ja mam taki w każdy dzień roboczy od 8:00 do 16:00 :)
Pochwalcie się potem zdjęciami :)
Mam tylko nadzieję, że pogoda faktycznie dopisze i będziemy mogli się cieszyć świetnymi warunkami atmosferycznymi :)
Warto zabrać statyw do zdjęć w środku. Czekam na Wasze fotografie.
EC wspominam jako jeden z najfajniejszych PD, więc się cieszę, że się załapałam :) do zobaczenia :D
A ma ktoś z was jakieś zdjęcia z poprzedniego PD? Chciałbym wiedzieć mniej więcej czego mogę się spodziewać :)
Sporo zdjęć na kilku stronach wątku:
http://www.canon-board.info/showthre...t=46096&page=5
Dziękuję Robert. Nie było mnie jeszcze wtedy na forum i nawet nie wiedziałem, że taki temat był. No to mniej więcej wiem już czego mogę się spodziewać i gdzie nam ewentualnie pozwolą wejść.
Widzę, że BlueICE wtedy jeszcze z Canon'em :)
Przy okazji mam pytanie do reszty uczestników, którzy już wcześniej byli na PD. Czy po wpisaniu się na listę i potwierdzeniu mejlowo swojej obecności trzeba coś jeszcze zrobić oprócz ściągnięcia i wypełnienia dokumentów, które trzeba przynieść na miejsce?
nic więcej nie musisz
Na stronie mmkraków też są zdjęcia z wcześniejszego PD http://www.mmkrakow.pl/339967/2009/4...ategory=photos
I znowu przegapilem ... :/ jak by ktos z Was zrezygnowal a moglbym zajac jego miejsce to ja z checia sie wybiore ... oczywiscie jak sie tak da ... :)
We wrześniu dni otwarte, zapraszam wtedy :)
...wszystkim, którzy wybierają się na Photo Day, życzę pięknych kadrów i pokażcie jakieś foty na forum...:)
Ja wreszcie zakończyłam ciężki rok szkolny. Może wybierzemy się na wspólny plener?
Myślę, że ciężko będzie się wyrwać teraz gdziekolwiek w plener liczniejszą grupą. Nie oszukujmy się, wakacje, ładna pogoda, urlopy, wesela... weekendy w rozjazdach... jednak jeśli by padł jakiś fajny pomysł (najlepiej w góry - z tego miejsca pozdrawiam Kube! :)) to chętnie wezmę w tym udział :)
Poniżej wklejam parę fotek naszych forumowych "aparatów"
Photo Day 16.0 - Elektrociepłowna Kraków 30-06-2012
Nie udało się uchwycić odchodzącej gumy! :(
zaginamy czasoprzestrzeń z Mateuszem :)
Kuba na tle komina :D
a to pokazuje co się chwilami działo :D
nasza, jakże liczna, grupa :)
Na wspólne focenie chętny, jak wspomniałem wielokrotnie ... tylko muszę wiedzieć wcześniej ...
Zastanawiałem się czy wybiera się ktoś z Was by popstrykać na http://tourdepologne.pl/t/etapy/ można finał w Krakowie ale z pewnością są jakieś ciekawsze miejsca na trasie ... podjazdy ... itp ...
:D grupa nieliczna, ale za to jaka! weszła tam, gdzie żadna inna nie chciała ;) jak ktoś ma coś ze mną i wyglądam tam jak człowiek ;)) to niech proszę, wyśle mi na: nessuno@poczta.fm
ja obiecuję też powysyłać, jak tylko wrócę z dziczy :)
Yoshi :P doszukujesz się podtekstów, tam gdzie ich nie ma ;P
a tak z ciekawości gdzie byliśmy (gdzie nikt nie dotarł)? :D
Pewnie tam gdzie próbujecie zaginać czasoprzestrzeń :)
Ja na razie prawie nie mam czasu, może jutro coś się uda obrobić i wrzucić.
Ja już obrobiłem wszystkie swoje zdjęcia a w zasadzie tylko te, które nadają się do wrzucenia :p trochę się boje wrzucać bo nie wiem czy taka bieda, czy da się coś z tego wycisnąć :)
Dobra, tutaj coś ode mnie. Komentarze mile widziane!
1.
IMG_4306 by m_szymkowski, on Flickr
2.
IMG_4480 by m_szymkowski, on Flickr
3.
IMG_4311 by m_szymkowski, on Flickr
4.
IMG_4335 by m_szymkowski, on Flickr
5.
IMG_4337 by m_szymkowski, on Flickr
6.
IMG_4343 by m_szymkowski, on Flickr
7. (mało brakło! zdążyłem przekręcić 17-40 na 70-200, ale i tak mi zwiał :()
IMG_4350 by m_szymkowski, on Flickr
8.
IMG_4353 by m_szymkowski, on Flickr
9.
IMG_4361 by m_szymkowski, on Flickr
10.
IMG_4369 by m_szymkowski, on Flickr
11.
IMG_4375 by m_szymkowski, on Flickr
12.
IMG_4381 by m_szymkowski, on Flickr
13.
IMG_4396 by m_szymkowski, on Flickr
14.
IMG_4408 by m_szymkowski, on Flickr
15.
IMG_4412 by m_szymkowski, on Flickr
16.
IMG_4422 by m_szymkowski, on Flickr
17.
IMG_4442 by m_szymkowski, on Flickr
18.
IMG_4445 by m_szymkowski, on Flickr
19.
IMG_4458 by m_szymkowski, on Flickr
20.
IMG_4467 by m_szymkowski, on Flickr
Jeśli ktoś jest zainteresowany resztą zdjęć to zapraszam na flickr'a - http://www.flickr.com/photos/szymkow...th/7477421498/
Jakoś specjalnie nie odnajduje się w fotografowaniu takich rzeczy, ale parę zdjęć mi się nawet podoba :)
Całkiem fajnie Ci to wyszło, może za dużo fisza, np 14 mi nie leży.
A 7 to już zupełnie wygląda jak pól d... zza krzaka :lol::lol:
Tylko jak siedział pod krzakiem przed tym sprintem. Ale za to kiepsko go tam widać.
8. Dobrze oddaje potęgę konstrukcji. W 13. otwór trochę za blisko krawędzi kadru. Masz jakieś inne z tego miejsca? Zabawnie wygląda 11, chyba paproch z matrycy do usunięcia. Brakuje mi zdjęć z wnętrz.
Dzięki za komentarz Robert!
Co do 13-stki to mam takie coś jeszcze
21.
IMG_4385 by m_szymkowski, on Flickr
22.
IMG_4403 by m_szymkowski, on Flickr
23.
IMG_4404 by m_szymkowski, on Flickr
24. i na specjalne życzenie Roberta (środek :))
IMG_4452 by m_szymkowski, on Flickr
25.
IMG_4455 by m_szymkowski, on Flickr
26.
IMG_4456 by m_szymkowski, on Flickr
27.
IMG_4477 by m_szymkowski, on Flickr
Z tego co mówił ten gość co nas oprowadzał, to i tak było mało pary w kominie. Podobno czasami jest tyle, że osoby stojące metr od siebie nie są w stanie się zobaczyć :) Fajna sprawa. Szkoda tylko, że obiektyw tak szybko zaparował :mad:
Najlepiej do komina wchodzić w okresie przejściowym czyli jesien, wczesna wiosna, kiedy pracują bloki ciepłownicze i w zależności od zapotrzebowania na ciepło, zrzuca się mniej lub więcej ciepła na chłodnie. W lecie pracują głównie bloki kondensacyjne, w zależności od poziomu regeneracji pary jest mniej lub więcej. Ze zdjęć widzę, że praktycznie tej pary nie ma tam wcale. Czasami jest tak, że wyciągnie się rękę przed siebie i już końcówek palców prawię nie widać :)