Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF
Cytat:
Zamieszczone przez
bobusio
Super, właśnie to przeczytałem i już wiem skąd problemy z moją Sigma, zganiałem winę na Sigmę, a się okazuje że winny jest aparat, ostrzy idealnie na wszystkich punktach obok centralnego, a centralny trafia mega rzadko i obiekt musi być blisko aparatu i to też nie gwarantuje dobrego ostrzenia.
Tylko dziwne bo pod aparatem na tym białym polu mam serialnumber zaczynający się od 0830.
Co ja mam z tym teraz zrobić? roczna gwarancja się skończyła, a Canon nie wypuścił żadnych łatek.
Poszukaj obiektywu (i sprawdź przed kupnem!), który ostrzy dobrze z 70d (np. EF-S 17-55/2.8) a Sigmę sprzedaj...
Cytat:
Zamieszczone przez
alshii
Witam serdecznie, po 450D zdecydowałam się na 70D. Ale przed zakupem mam odnośnie niego parę pytań:
- czytałam ze z Wifi jest sporo problemów - jak to jest u was? wszystko działa jak powinno?
- czy da się wyłączyć dotykowy ekran? tzn aby działał jak normalny, tylko poprzez przyciski?
Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
Kilkanaście razy używałem WiFi i nie miałem żadnych problemów. Wszystko śmiga jak nalezy ☺
kurcze, czytam i czytam i się dziwie. mam 70d od ponad dwóch lat. 0 probelmów z af i sigma 17-35 i sigma 50 1.4, rewela jest też z tamronem 90 2.8 vc, problem bywa z tamronem 70-200 2.8 macro, ale to szkło ma słaby af i myli się też na 5d. jakaś legenda. mój numer koło 830 seria.
Cytat:
Ludzie z ML przy probie okreslenia ktore sa "nowsze", a ktore "starsze" zawezili krag serial numberow do:
0620 i nizsze - stare
1000 i wyzsze - nowe
W takim razie mój z numerem 0630... jest stary czy nowy ?
o też mam 630 sprawdziłem, masz jakieś niepokojące efekty?
Cytat:
Zamieszczone przez
adam1004a
o też mam 630 sprawdziłem, masz jakieś niepokojące efekty?
Czy istnieje mozliwość odpięcia od pomiaru matrycowego pomiaru punktowego by matrycowy był matrycowym???
Cytat:
Zamieszczone przez
Lutek
Czy istnieje mozliwość odpięcia od pomiaru matrycowego pomiaru punktowego by matrycowy był matrycowym???
Rece opadaja jak sie czyta takie pytania.
RTFM!
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Rece opadaja jak sie czyta takie pytania.
RTFM!
Dlaczego?
W Canonia sa 4 tryby:
1) Wielosegmentowy
2) Skupiony
3) Punktowy
4) Centralnie wazony
poczytaj o nich to sie dowiesz jak mierzone jest swiatlo.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
W Canonia sa 4 tryby:
1) Wielosegmentowy
2) Skupiony
3) Punktowy
4) Centralnie wazony
poczytaj o nich to sie dowiesz jak mierzone jest swiatlo.
Czytałem i znam na pamięć. Wielosegmentowy nie jest wielosegmentowym tylko ale połączenie wielogegmentowego z punktowym w punkcie ostrzenia - i o to mi chodzi.