Ale ja nie narzekam na AF ten sigmy, szach mat ;] Plus jasność, bokeh, plastyka, śladowa aberracja... no i cena. A zoomów unikam gdzie tylko mogę...
Wersja do druku
Ale ja nie narzekam na AF ten sigmy, szach mat ;] Plus jasność, bokeh, plastyka, śladowa aberracja... no i cena. A zoomów unikam gdzie tylko mogę...
Goomex ja posiadałem 24-70 2.8 i z lekkim sercem sprzedałem je kilka miesięcy temu a z sigmą bym się*tak łatwo nie rozstał...
Krótkie pytanie odnośnie tej sigmy. Czy kalibrowaliście to szkło na okoliczność AF USB dockiem lub w puszce?
offca86 widzisz, ja posiadałem, posiadam i posiadać będę 24-70 2.8 bo to miłość od pierwszego wejrzenia :) Sigmę znam dość dobrze, nigdy nie miałem swojej ale często miałem ją na body. To bardzo dobre szkło. Dla mnie jednak większym priorytetem jest AF niż cała reszta, i chociażby szkło było genialne - starta manuali, sigmy i inne, ja i tak preferuję 'gorsze' ale z lepszym AFem :)
no widzisz każdy ma swój gust...i bardzo dobrze ponieważ każdy wybiera pod siebie i tak powinno być. Aptur ja z 6D nie musiałem nic kalibrować
Odkąd mam 24-70L II to coraz mniej mnie zachwycają stałki :) poza mniejszą głębią i plastyką, cała reszta w zuumie nie odstaje. No fajne to szkło :)
A ja ostanio praktycznie cały na 24/1.4 i 50/1.2 na 2xbody, kilka fot jeszcze na 100/2. Wszędzie ciemno i praktycznie nie przyknąłem bardziej niż f/2.0, kilka zdjęć jakoś na bezdechu musiałem na f/5.6 zrobić. U mnie ISO 800/1600 to max.
Rozumiem, że na sali używasz lampy ? Ja też używam podobnie: 24/1.4II, 50/1.4, 85/1.8. Tylko na sali świece. Nic mi więcej nie potrzeba.
Na sali bez lampy się nie obejdzie.
Przymiarki do zakupów tokina 16-28 2.8 czy sigma 24 1.4 . Co wybrać? Ogniskowa wystarczy mi właśnie w okolicach 24mm. Poniżej sprzęt jaki posiadam. 50D jest tylko jako backup.