Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3
Co człowiek to inna opinia. ;-) Mi obrazek z D4s kompletnie się nie podoba. Zawiodłem się na Nikonie, jak dla mnie idą w złą stronę. W chwili obecnej czekam na wypuszczenie 1Dx mk2 i zobaczymy... Jeśli canon zachowa obecny kierunek to pewnie zmienie system i będę szukał używanego 1Dx w dojczach. ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jagular
1Dx to jednak inny aparat i jego AF nie ma za dużo wspólnego z serią Mark III.
Nic.....
...na szczęście 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
jagular
Jeżeli ta trójka oznacza Mark III, to rzeczywiście można chcieć uciec. Ta seria miała kiepski AF. 1Dx to jednak inny aparat i jego AF nie ma za dużo wspólnego z serią Mark III.
Wczoraj wziąłem 1d3 na zlecenie. Sala dyskotekowa, swiatło ( a raczej jego namiastka ) w body zapieta 580 i....AF serczing... i serczing .. i serczing ;-/...
Biore 1d2 , AF serczing i... Jedziemy, na 10 zdjęc jedno, dwa nietrafione. jak na zupełną niemalże ciemnośc to elegancko.
Nie wiem co jest z tym AF. 1d3 był na wymianie AF ( pucha z wadliwej serii )i kicha.. Staruszek działa o 200% lepiej ! Mam do niego zaufanie, i sądze że więcej zaufania miałbym do zwykłego kompakta a nie takiej profi puszki;-/..
Coś zwalone. Ja miałem puszkę mkIII przed i po wymianie komory lustra i w ciemnicy nie było problemu i przed i po naprawie. Niestety ten model jest trefny pod względem AF i trzeba uważać.
co wy z tą trefnością AF w serii III
1ds III z AF nie ma problemu ;)
Mowa o jedynce bez "s" - tej repo. Ja miałem i problemy były. To była IMHO wpadka Canona na całego. Oczywiście trafiają się działające egzemplarze ale to loteria.
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
Jednak na "nikoniarze.pl" pisza ze d4s lepszy wiec jak to jest? ;)
Jakoś nie rzuciło mi się w oczy. Z tego co widziałem mają pełny szacun do 1D X i 6D 8-)
Ja jestem nikoniarzem od 2006 i mam pełen szacuneczek do 1Dx. ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Oczywiście trafiają się działające egzemplarze ale to loteria.
Miałem szóstkę ;)