Kowalik fajnie wyszedł.
Co do szkła w Twoim przypadku to albo najnowsza 500/4 II, 150-600lub 100-400II
Wersja do druku
Kowalik fajnie wyszedł.
Co do szkła w Twoim przypadku to albo najnowsza 500/4 II, 150-600lub 100-400II
italy - kilka dni spędziłem na Dolnym Śląsku, 2 dni na obserwacji kowalików i dzieciołów, m.in. obserwowałem walkę dzięciołów i kowalików o przyszłe gniazdo. Krzesło kryjówkę ustawiłem blisko, 5-7 metrów. Było dość zimno...:)
mkkaczy - mam podobne spojrzenie na sprawę, zgadzam się co do 100-400II - także biorę go poważnie pod uwagę (mimo posiadania 400/5.6)
697.
698.
699.
700.
701.
702.
703.
To znaczy...The winner is Koooooooooooooooowaaaaaaaaaaaallllllllllllllllik :)
Gratuluję szczęscia w zaczajce ,fajne kadry ...
Fajna seria
Nie żebym się czepiał, ale już co nieco mogę pokaprysić :) Oba zdjęcia rozjechane z ostrością - poszło nie na oko:)tylko na przód korpusu .Zabawa w GO . Domyślam się że to crop.Myślałem że 400 robi lepsiejsze zdjęcia :):))
A tak na poważnie , przecież my nie robimy zdjęć na wystawy tylko dla siebie, i cieszymy się każdym kadrem. Ile czasu trzeba poświecić i samozaparcia żeby wyczaić miejsce, być tam nie raz i spędzić nie jedną godzinę w niewygodnej pozycji żeby ustrzelić tych kilka kadrów, to tylko wiedzą ci co bawią się tym typem fotografii.Ja staram się za każdym razem coś poprawiać w tym co czynię , ale nie jest tak łatwo jak się innym mówi :) Gratuluje dzięciołków . Ja teraz zawziąłem się na zimorodki żeby złapać ich miłosne chwile, ale jak na razie po ok 30 godzinach spędzenia w czatowni nici z tego - przylatują oddzielnie :)
Mnie tam najbardziej przypadł do gustu kowalik na 703.
Kiedyś zysk pisał, fotki ptaszków z tylnej ćwiartki - to do szuflady. Zapamiętałem i stosuję :)
704-705 mistrzostwo
703, 704 bardzo fajne.