Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
do żółtych?? never forever!
już wystarczy, że żółte plakietki na pasku od lornetki mnie doprowadzają do overdrivu :mrgreen:
Dlatego ja w lornetce założyłem Peak Design - polecam :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Spokojnie, ja niczego nie narzucam jedynie przedstawiam możliwości ;):mrgreen:....
Doświadczenie pokazuje, że takie narzekania są zupełnie nieskuteczne.
Ja spokojny jestem z natury więc wiesz zero stresu :) Odniosłem się jedynie to tego co napisałeś bo uważam, że Canon powinien coś zrobić w tej kwestii i tak wiem moje pisanie o tym nic nie zmieni ale chyba większość się zgodzi, że przydałyby się konkretne obiektywy a więc moje rozczarowanie nie jest odosobnione.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
do żółtych?? never forever!
już wystarczy, że żółte plakietki na pasku od lornetki mnie doprowadzają do overdrivu :mrgreen:
:mrgreen:
No ale sam zobacz jak Nikon rozwinął szklarnie dla fotografów przyrody, w zasadzie masz kilka super obiektywów, których brak u konkurencji. Mnie tam żołny kolor pasuje :mrgreen: Można narzekać na Canona ale wiesz R6 jest mega wygodnym aparatem dla mnie i na razie daję radę bez fajnego tele.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Było już powyżej o tym obiektywie i tak to na pewno będzie mega hiper super zoom ale dla posiadaczy Porsche w garażu i to nie w leasingu :mrgreen:
w tym roku raczej nic nowego w sprzęcie u mnie nie będzie, może nie licząc 70-200 na BF jak się trafi fajna oferta
w przyszłym roku, czas pokaże
nie ukrywam też, że czekam na następców R5, ciekawe co pokażą
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Ja spokojny jestem z natury więc wiesz zero stresu :) Odniosłem się jedynie to tego co napisałeś bo uważam, że Canon powinien coś zrobić w tej kwestii i tak wiem moje pisanie o tym nic nie zmieni ale chyba większość się zgodzi, że przydałyby się konkretne obiektywy a więc moje rozczarowanie nie jest odosobnione.
Problem tylko w tym że co człowiek to opinia, dla mnie długich tele mogliby w ogóle nie robić, bo i tak ich nie kupię. Fotografia to hobby więc nie mam musu żeby kupić cokolwiek :).
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
w tym roku raczej nic nowego w sprzęcie u mnie nie będzie, może nie licząc 70-200 na BF jak się trafi fajna oferta
w przyszłym roku, czas pokaże
nie ukrywam też, że czekam na następców R5, ciekawe co pokażą
Boję się jednego jeśli chodzi o następcę czy też następców R5, boję się ceny :lol:
Na poważnie to też nic nie zmieniam bo nie widzę sensu ani jakiejś pilnej potrzeby a fakt, że Canon nic nie robi w kwestii zoomów przynajmniej mój portfel pozostawia w spokoju.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Problem tylko w tym że co człowiek to opinia, dla mnie długich tele mogliby w ogóle nie robić, bo i tak ich nie kupię. Fotografia to hobby więc nie mam musu żeby kupić cokolwiek :).
Aa to może stąd frustracja na moje wypociny o braku szkieł tego typu:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Aa to może stąd frustracja na moje wypociny o braku szkieł tego typu:lol:
Frustracja jeśli jest to wynika z tego że to czytam od dekady i zawsze było to samo - Canon zrobił co chciał, a jak zrobił co chcieli użytkownicy to zaraz się pojawiał chór niezadowolonych czemu akurat to, a nie co innego ;).....;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
dla mnie długich tele mogliby w ogóle nie robić, bo i tak ich nie kupię.
A dla mnie długie tele już zrobili: RF100-500 i je kupię :lol:
Fociłem tym i jest genialne. Gdyby dziś było za 12,5k to już bym je miał.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
A dla mnie długie tele już zrobili: RF100-500 i je kupię :lol:
Fociłem tym i jest genialne. Gdyby dziś było za 12,5k to już bym je miał.
Dobra zrobili masz rację ale to nie do końca jest to czego ludzie oczekiwali. Nie miałem tego obiektywu nigdy więc nie wiem jak działa ale przeraża mnie to światło na końcu w stosunku do ceny jaką sobie canon życzy za ten obiektyw. Mogłem go kiedyś kupić za 11500...
ja tego szkła nie rozważam za żadną cenę :P