Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3
Na Halowych Mistrzostwach Świata w Sopocie, przez dwa dni miałem okazję fotografować 1dX. Puszka spodobała mi się na tyle, że zastanawiam się nad zmianą systemu. Miałem bezpośrednie porównanie z Nikonami od D3 aż do D4s, mega szybki AF i bardzo fajny balans bieli. Zastanawia mnie tylko czy na innych halach oraz stadionach WB spisuje się tak samo dobrze? :) Jeśli to możliwe to czy mogę prosić użytkowników tej puszki o jakieś sample w pełnej rozdzielczości prosto z aparatu? (siatka, kosz, ręczna oraz noga) Mój email p.matusewicz @ gmail.com Z góry dzięki za pomoc. ;)
A ja z kolei zamierzam uciec w D3S albo D4 bo Af w mojej jedynce (3) jest nieprzewidywalny i chce cos co działa po prostu;]..
Cytat:
Zamieszczone przez
Da__FreaK
A ja z kolei zamierzam uciec w D3S albo D4 bo Af w mojej jedynce (3) jest nieprzewidywalny i chce cos co działa po prostu;]..
To panie kolego coś rzeczywiście jest z tą Twoją puszką nie tak bo w moja jedynka często mnie zaskakuje co do AF i wszystko tam tańczy i śpiewa. Powiem, że na moje oko jest lepiej niż w D3/D700.
1dx ma najlepszy af na swiecie obecnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Da__FreaK
Jeżeli ta trójka oznacza Mark III, to rzeczywiście można chcieć uciec. Ta seria miała kiepski AF. 1Dx to jednak inny aparat i jego AF nie ma za dużo wspólnego z serią Mark III.
Cytat:
Zamieszczone przez
chrislab
1dx ma najlepszy af na swiecie obecnie
No jeśli ma lepszy od Nikona to juz w boju o AF nie wiele puszek pozostało...
Nawet d4s nie ma szans w starciu z 1dx? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
Nawet d4s nie ma szans w starciu z 1dx? ;)
Miałem bezpośrednie porównanie. 1Dx zdecydowanie lepszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Beson
Miałem bezpośrednie porównanie. 1Dx zdecydowanie lepszy.
Jednak na "nikoniarze.pl" pisza ze d4s lepszy wiec jak to jest? ;)