Chodzilo mi o to ze na 100% powiększeniu widać to dość wyraźnie. Bez powiększania to i na pełnym ekranie przy 2560x1440 roznicy nie widzę.
No niby małe ale jakoś dają radę.
Jak nie będzie lalo to postaram sie coś na dworze cyknac.
Wersja do druku
Właśnie nabyłem 20mm, niestety musze poczekać na odbiór do początku lipca kiedy to odwiedzę ojczysty kraj. Cena była dosyć niska - wyszło w przeliczeniu mniej niż 70 funtów, na Ebay UK chodzą po około 130 - więc żałować nie będę, a na wakacjach przyda się szersze uzupełnienie mojej 30.
Panowie, czemu nie 16-tka?
Szarpię się z tym ogromnie. szerokie kąty niby znam (12+24 Sigmy zapięte na 5D przerabiałem i byłem zachwycony)
We wrześniu ma się pojawić podobno 12-24 do NX - tę ogniskową z sentymentem wspominam z Nikona do którego wpinałem wspomnianą Tokinę 12-24.
Tylko to MUSI być duże.... Ja zaś już nie chcę klamotów...
Czemu 20 Samiego a nie 16 Samiego???
Pewnie ze 16mm bylo przeze mnie bardziej pozodane, ale przegralo z 20mm cena. Moj NX5 to zabawka imprezowo-wakacyjna i staram sie inwestowac w niego jak najmniej.
Dobre pytanie ale po raz kolejny nie mam na nie odpowiedzi.
- 20 ( 400 zł ) a 16 ( 720 zł ) --> więc cena
- 20 mam w kicie ( 18-55 ) --> czy jest sens powielać ogniskową ?
- 16 ma malutkie soczewki ale podobno nie jest zła ?
Jak mnie przekonacie że 16 jest warta zakupu to pomyślę. :???:
Ja bardzo bym ja chcial tylko cena dosc wysoka. Za 100f bral bym od zaraz.
Widze ze jedziemy na tym samym wozku. Dla mnie to zabawka z manualem z dziecmi na spacerze i na plarze.
Jak sam nie jestes przekonany to nie kupuj. Musisz lubic szeroko.
Ja mysle o widoczkach na wakacjach i chce ja miec.
Prośba do Trampek i innych właścicieli 16 -ki oraz 20-ki o fotki. Proszę o dużo linii przy brzegu i kilka twarzy z bliska (żeby zniekształcenia zaobserwować)
Grzegorz