Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
Taaa i znowu cena i waga pewnie przebije tego obecnie pokazanego kloca 100-300/2.8 :roll:
Nie wiem czy to tak ciężko zrobić zoom o wadze ok. 2kg i zakresie 200-600 z f/6.3 na końcu i cenie odpowiedniej do tego co ma konkurencja?
Czy tak ciężko zrobić obiektyw typu 500/5.6 o wymiarach takich jak Nikon PF i odświeżyć w końcu stare 400/5.6?
Canon pokazuje zapewne szczyt możliwości w obiektywach dla profesjonalistów ale przy okazji zapomina o tym co chcą ambitni amatorzy.
ee wygląda na to, że nici z odpowiednika 200-600 sony, albo 400 z wbudowanym TC nikosia :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
ee wygląda na to, że nici z odpowiednika 200-600 sony, albo 400 z wbudowanym TC nikosia :roll:
Idziem po Nikona Z8? 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Taaa i znowu cena i waga pewnie przebije tego obecnie pokazanego kloca 100-300/2.8 :roll:
Nie wiem czy to tak ciężko zrobić zoom o wadze ok. 2kg i zakresie 200-600 z f/6.3 na końcu i cenie odpowiedniej do tego co ma konkurencja?
Czy tak ciężko zrobić obiektyw typu 500/5.6 o wymiarach takich jak Nikon PF i odświeżyć w końcu stare 400/5.6?
Canon pokazuje zapewne szczyt możliwości w obiektywach dla profesjonalistów ale przy okazji zapomina o tym co chcą ambitni amatorzy.
Widocznie dla Canona to wyjątkowo ciężkie zadanie. Skoro przez tyle lat produkcji nawet nie odświeżyli 400/5.6 dodając stabilizację obrazu. U konkurencji pojawiły się bardzo ciekawe konstrukcje do fotografii przyrodniczej, które nie kosztują milion moment.
Cytat:
Zamieszczone przez
chuck_1
U konkurencji pojawiły się bardzo ciekawe konstrukcje do fotografii przyrodniczej, które nie kosztują milion moment.
Dokładnie i nie ma na co czekać.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
A nie lepiej kupić te wszystkie wymarzone szkła u konkurencji niż zatruwać sobie i innym życie? Jęczeniem na forach nic nie zmienisz. Najlepiej "głosować" portfelem :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A nie lepiej kupić te wszystkie wymarzone szkła u konkurencji niż zatruwać sobie i innym życie? Jęczeniem na forach nic nie zmienisz. Najlepiej "głosować" portfelem :).
Nie, nie lepiej i wybacz ale decyzje co kupować i kiedy podejmuję sam a nie poprzez komentarze na forum. Jeśli takie komentarze zatruwają Twoje życie to wybacz ale jest odpowiednia opcja na forum i po problemie nie musisz czytać tego co mam do przekazania.
Canon obniża ceny, a Nikon ;)
https://fotoblogia.pl/nikon-podnosi-...8283963869952a
choć dla mnie to jakiś bełkot...
Wracając do EF 400/2.8 III i RF 400/2.8
[oraz EF 600/4 III I RF 600/4]
https://cweb.canon.jp/ef/lineup/supe...nstruction.png
https://cweb.canon.jp/eos/rf/lineup/...nstruction.png
Ciekawe po której stronie adaptera EF-EOS R
Canon zaleca stosowanie telekonwertera na bezlusterkowcach z obiektywami w wersjach EF.
EF 400/2.8 III + adapter EF-EOS R + EXTENDER RF1.4x
czy
EF 400/2.8 III + EXTENDER EF1.4×III + adapter EF-EOS R
?
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Nie, nie lepiej i wybacz ale decyzje co kupować i kiedy podejmuję sam a nie poprzez komentarze na forum. Jeśli takie komentarze zatruwają Twoje życie to wybacz ale jest odpowiednia opcja na forum i po problemie nie musisz czytać tego co mam do przekazania.
Spokojnie, ja niczego nie narzucam jedynie przedstawiam możliwości ;):mrgreen:....
Doświadczenie pokazuje, że takie narzekania są zupełnie nieskuteczne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
To już wcześniej się pojawiło, podnoszą ceny w Japonii. Zobaczymy co dalej ale nie wygląda to dobrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Idziem po Nikona Z8? 8-)
do żółtych?? never forever!
już wystarczy, że żółte plakietki na pasku od lornetki mnie doprowadzają do overdrivu :mrgreen: