Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
I jeszcze mewa w szerokim portrecie.
I to mi się bardzo podoba :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Kup sobie mądralo 7DII, potem zrób zdjęcia na powiedzmy ISO 4000 czy więcej, potem zrób z tego 100% cropa a potem .... porozmawiamy
no właśnie zastanawiam się czy aby 7dmII :):):)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
no właśnie zastanawiam się czy aby 7dmII
Proponuję 5DIV:)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
I to mi się bardzo podoba
Mi też:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Kup sobie mądralo 7DII, potem zrób zdjęcia na powiedzmy ISO 4000
6400 - co tam 4000, musi dać radę :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
no właśnie zastanawiam się czy aby 7dmII
Crop będzie dobry.
Mysikrólik. Najmniejsza ptaszyna Europy. I nie dość że małe, ruchliwe bardzo, to jeszcze wredne:) Przylatują wcześnie rano i tylko w pochmurne dni. Dzisiaj światła było tyle że na 6D przy 1/800 i f/5,6 wyszło ISO 10000. Crop ok. 80%.
444
Mysikrólik też w Ptasim Raju? Jesteś turystą i chodzisz po ogólnie dostępnych szlakach, czy masz dostęp do innych obszarów?
Co to znaczy crop 80%; to co widzę to prawie 100% powiększenie czy jest to 80% oryginalnego kadru?
"Koliber" jest fajny, wyciąłbym go pionowo w formacie 4:5. Nie podoba mi się obróbka mewy, ale to bardziej kwestia indywidualnych preferencji.
Ogólnie podoba mi się, że dajesz przestrzeń wokół bohaterów zdjęć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Mysikrólik też w Ptasim Raju?
W jakimś sensie tak, u mnie w ogrodzie:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Jesteś turystą i chodzisz po ogólnie dostępnych szlakach, czy masz dostęp do innych obszarów?
To pierwsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Co to znaczy crop 80%; to co widzę to prawie 100% powiększenie czy jest to 80% oryginalnego kadru?
To pierwsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Koliber" jest fajny, wyciąłbym go pionowo w formacie 4:5.
Nie bardzo da się tu cokolwiek zrobić. Kadr od góry obcięty dokładnie na krawędzi dużego prześwietlenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Nie podoba mi się obróbka mewy, ale to bardziej kwestia indywidualnych preferencji.
Powiem tyle.... i tak nie pamiętam jak to zrobiłem:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Ogólnie podoba mi się, że dajesz przestrzeń wokół bohaterów zdjęć.
A mnie się podoba że wpadłeś i coś napisałeś:)
Wpadam, czytam, oglądam... dzięki za odpowiedzi.
Pytam o Ptasi Raj, bo mieszkam niecałą godzinę jazdy od niego, a Twoje ostatnie zdjęcia zachęciły mnie, żeby się tam kiedyś wybrać. Zawsze najgorzej z tym, co blisko.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Wpadam, czytam, oglądam... dzięki za odpowiedzi.
Pytam o Ptasi Raj, bo mieszkam niecałą godzinę jazdy od niego, a Twoje ostatnie zdjęcia zachęciły mnie, żeby się tam kiedyś wybrać. Zawsze najgorzej z tym, co blisko.
To najpierw sprawdź sobie godziny zwodzenia mostu pontonowego. Szkoda kilkunastu minut w korku:)
I jeszcze jedno. W czasie kiedy tam byłem ( początek września ) ptaków w Ptasim Raju było jak na lekarstwo. Pewnie winna była przepiękna pogoda. Gdyby nie wąsatki, które przyleciały kiedy już chciałem odchodzić, szczerze mówiąc byłbym "lekko" rozczarowany. Do tego dochodzi remont kamiennej grobli czyli zakaz wstępu...
O tak skadrowanym koliberku myślałem
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
O tak skadrowanym koliberku myślałe
A ja myślałem że mówisz o mysikróliku:) W końcu wielkością to one się niewiele różnią.
Powiedziałbym że ładne zdjęcie, ale że to moje to powiem że ... ładnie wykadrowane:)