A ja się już umówiłem na inny plener o 09-00
http://www.kolejkarudy.pl/site/start.html
Fata, będę rano dzwonił, może gdzieś w tamtym rejonie Was spotkam, chyba, że macie ochotę zacząć od Rud, plener ma prowadzić Andrzej Marczuk.
Wersja do druku
A ja się już umówiłem na inny plener o 09-00
http://www.kolejkarudy.pl/site/start.html
Fata, będę rano dzwonił, może gdzieś w tamtym rejonie Was spotkam, chyba, że macie ochotę zacząć od Rud, plener ma prowadzić Andrzej Marczuk.
Trzeba było szybciej gadać że Marczuk będzie!!!
Byśmy dołączyli chętnie- no chyba że tylko na zapisy...
Rudy też są w naszym planie.
Kilka ujęć z okolic Raciborza- też było po deszczyku i przed kolejnym deszczykiem, pochmurno jak diabli i nie było źle...
Osobiście nie znam, ale niedawno robił warsztaty przy okazji festiwalu.
Mówisz że od 9:00...a gdzie się spotykacie konkretnie?
I czy coś trzeba wnieść w ramach wpisowego?
A jak tam nasz Zbyszko?
Się wyjaśniła mała sprawa- plener w Rudach jest... dzisiaj! A Racibórz ma być jutro...
Czy jeszcze ktoś chętny jest?
No tak dzwonił maciek do mnie i plener w rudzie dzisiaj atro ma by
ć raciborz . Także kwestia teraz dogadania raciborza, aczkolwiek deszcz jutro i tak mile widziany będzie...na dzisiaj się nie wyrobilem i nie wiem czy ktoś jeszcze pojechAł ?
Zbyszek, napisz gdzie mógłbyś być to byśmy podjechali po Ciebie.
Widzę, że jednak te Pławniowice rulezzz...:roll::):shock:
Jak nie ma Pławniowic, to nie ma chętnych za bardzo...
Żartuję, pogoda się wywróciła.:(
Chłopaki przepraszam za zamieszanie, nie wiem co mnie przyćmiło, że pomyliłem sobotę z niedzielą. Wrzucę coś z dzisiejszego wypadu. Pogoda nie była przychylna.
Jutro niestety nie mogę.
Ja niestety znowu dałem ciała, nie wiem czy niedzielny wypad miał w ogóle miejsce, ale z góry przepraszam za brak mojej osoby. Tym bardziej, że można by tak powiedzieć zaproponowałem niedzielny poranek... Ehhh... ilość zamieszania z budową domu troszkę mnie czasami przerasta... mam nadzieję, że wkrótce będę miał okazję się zrehabilitować i pofocic...
Spokojnie mamy trochę jeszcze do zrealizowania , choćby rzepakowy plener i nie tylko. Bo trochę pomysłów pojawiło się znowu na horyzoncie.
Ano pojawiło.
Tak po prawdzie, to niedzielny ranek zrobił nas trochę w wała...
Bo miało być brzydko a było wcale nie tak źle- lepiej niż w sobotę!
Dobra, najbliższy weekend ma być ok.
To co?
NIEDZIELA-PŁAWNIOWICE?
Na cały dzień...
Ciekawe ilu z tamtej pierwszej listy się teraz wpisze...?
UWAGA! Podaję terminarz interesujących nas wydarzeń, jednocześnie okazji do spotkań i wspólnego focenia.
MOTOCROSS:
TOP AMATOR CUP 2012
Terminy zawodów: Czerwionka ( Polska )
III Runda 24.06.2012 r.
V Runda 19.08.2012 r.
VII Runda 23.09.2012 r.
Cross rowerowy (Four Cross MTB)
10.06. zawody na Wiśniowcu (tor na stoku naprzeciw stadionu w Rybniku).
Kto nigdy nie był- polecam. 2 lata temu odbyły się tam Mistrzostwa Polski pod patronatem Red Bulla. Się działo.... fikołki, skoki, walnięcia, złamania itd...
P.S. A jak lubicie muzykę rockową to mamy:
2 czerwca 2012, Miejski Ośrodek Kultury w Czerwionce-Leszczynach
X edycja Festiwalu Muzyki Niemechanicznej Around The Rock.
Park im. Piotra Furgoła w Czwerwionce.
Gwiazdy:
MYSLOVITZ, HABAKUK, BULBULATORS, UNDERGROUND
Start, godz. 12:00, wstęp wolny
Szczegóły na www.atrfestival.pl
P.S. Z tym rzepakiem to trza by się pośpieszyć, bo nam opadnie!
Ja się oczywiście piszę na Pławniowice. :)
BTW, w sobotę też można się spotkać na rekonstrukcji Bitwy Wyrskiej. Agenda tutaj: http://bitwawyrska.profort.org.pl
A następna militarna okazja na Operacji Południe w Bielsku Białej w dniach 27-29 lipca. Szczegółów na razie brak, albo ja nie znalazłem. :P
Lista na PŁAWNIOWICE - NIeDZIeLA20.05
1. Zbyszko666 + 1
2. Fata
3. Azael
Mam zielone światło od mojej połówki :) Swoją droga o której i gdzie się spotykamy?
1. Zbyszko666 + 1
2. Fata
3. Azael
4. soltysh + 2
Jak napisałem- resztę ustalimy i podamy. Na pewno wyjazd rano o 8-9:00 a punkt zbiorczy w Rybniku, na parkingu vis a vis Carrefoura przy ul. Gliwickiej- na wylocie ku Gliwicom.
Może być?
No własnie miałem pisać juz wczoraj ,żeby było jak najbliżej własnie jakiegoś sklepu i ku wylocie na gliwice:) jak najbardziej to miejsce adekwatne, więc niech takie zostanie. Dodam jeszcze ,że niech określi się liczba samochodów zawsze możemy się jakoś dogadać ,zeby nie jechać 9 samochodami :d no ale to moja propozycja tylko i wyłącznie. :twisted:
Jak dla mnie idealnie, pozostaje tylko kwestia godziny. Z zaproponowanego zakresu skłaniałbym się ku 9, ale dostosuję się do większości. Co do aut, to na parkingu możemy się dogadać i rozlokować optymalnie.
Oczywiście mozemy skusić się ku godzinie 9:00 jak najbardziej aby być na miejscu na parkingu i jechać. ja mogę mieć tak ,że po prostu zabrałbym się z kimś, ale to jest jeszcze w kwesti ustaleń czy będzie dostępny samochód. No i zapisywać się.
Aktualna Lista na niedzielę:
1. Zbyszko666 + 1
2. Fata
3. Azael
4. soltysh + 2
5.
Fata się obawiał, że do Pławniowic pojedzie cały autobus fotografów z naszego regionu, a po liście widać, że coś kiepściutko ;) Liczę jednak, że na miejscu zbiórki w niedzielę zjawi się więcej osób, tym bardziej, że pogoda ma dopisać.
Ja się określę jutro wieczorem.
Witajcie.
Zatem: niedziela, parking pod kąpieliskiem "Ruda" (naprzeciw Carrefoura), godzina 9:00- wyjazd (więc bądźcie kapkę wcześniej!).
Weźcie statywy, to będzie spokojne, niesportowe focenie. Filtry polaryzacyjne- obowiązkowe, tak samo obiektywy Shift-Tilt...:roll::lol:;-).
Wielka prośba! Czy ktoś mnie przygarnie do swego pojazdu?
I druga sprawa- o której planujemy powrót? Bo ja muszę bezwzględnie na 16:00 być w Rybniku Wielopolu (prosto z trasy wysiadka na komunię znajomych).
Jakby mnie ktoś zabrał, to byśmy musieli się machnąć ok. 15:00 z powrotem.
Tych parę godzin nam chyba tam wystarczy... mam nadzieję...
Co do zwiedzania. Póki co nie wiadomo czy dane nam będzie chodzić po wnętrzach. Ale gdyby się dało- było z kim, bo musi być przewodnik- to wtedy bilecik kosztuje 6zł.
(Zwiedzanie trwa ok. 45 minut i rozpoczyna się w kaplicy pałacowej)
Natomiast nasze główne założenie, czyli focenie obiektu z zewnątrz wiąże się z wstępem na teren pałącowo- parkowy.
Tu opłata wynosi 2 zł/os.
Zwiedzanie Parku
W okresie wiosenno-letnim: od 8.00 do 20.00
w okresie jesienno-zimowym: od 8.00 do 16.00
Uwaga!!! Poza godzinami otwarcia parku - terenu pilnują psy rasy ostrej.:smile:;-)
Jutro może mnie nie być przy necie w ciągu dnia, więc jakby coś, co proszę o kontakt na telefon (533-516-060). Azael dojedzie osobno, więc jest nas z "grupką Sołtysową" razem 6. Czyli...dwie trójki= 2 auta chyba...
Być może dołączą do nas osoby z klubu z Cieszyna na miejscu.
Pozdr.
Fata, z przyjemnością mogę Cię zabrać do samochodu, tym bardziej, że bardzo pasuje mi godzina powrotu o jakiej piszesz :)
WOW! Z wójtem kiedyś jechałem. Ale z sołtysem jeszcze nigdy.:);-)
Ja właśnie też chyba będe skazany przygarnąć się do kogoś o ile będzie taka możliwość, bo nie wiadomo ile będzie ludzi z samochodami. Ale to oficjalnie potwierdzę dzisiaj wieczorem. Może też tak być ,że dołączą także "nowe" twarze do naszego wypadu :D
Komu się dzisiaj nudzi i ma czas to:
http://www.radio90.pl/rybnik-majowka-z-s-t-k.html
albo:
http://www.radio90.pl/slaskie-konfro...mierczego.html
Godzina wystarczy Wam na dojazd do Pławniowic czy mniej? Chciałbym oszacować czas wyjazdu ode mnie. Z Fata oczywiście będę na nasłuchu GSM. :)
jeżeli polecimy drogą na Sośnicowice to odc. Kleszców- Gliwice m.Gliwice- Ostropa nastąpiła zmiana organizacji ruchu na łącznicy węzła Ostropa w związku z prowadzonymi robotami związanymi z budową SPO i dostosowaniem A-4 do autostrady płatnej.Odgiecie torów jazdy. Spokojnie myślę ,że do godziny damy radę dojechać.
Czyli na godz 10 na miejscu się umawiamy. Mnie pasi. :)
Czy ktoś jeszcze , bedzie aby mieć 2 miejsca wolne ? w samochodzie..
Ja niestety wypadam. Miłego focenia i dobrej zabawy.
Ja jednak także odpadam, robiłem co mogłem, ale nic z tego:( ehh
Kilka dni offline i proszę! Odbyło się beze mnie. Może następnym razem... Czekam na rezultaty i pozdrawiam.
Dziadek Jasiu- dawaj naszą zbiorówkę.
Pławniowice zaliczone- wprawdzie pora i warunki "to jeszcze nie było to", ale... rozpracowane.
7 osób nas było.
moje wypociny już niedługo. Oczywiście było warto pojechać jak najbardziej i poznać nowe twarze:) jak najbardziej udany kolejny plener...:)
widzę na kilku zdjęciach znajome twarze, widać, że plener się udał.gratuluję:)
Azael- dawaj foty z tego zajeb..ego Nikosia.:lol:;-)
Plener w Pławniowicach będę pamiętał kupę lat z pewnego powodu- dość szczególnego dla fotografującego.
Mianowicie zdechła mi migawka...
prawie na amen. Aby móc dalej coś jeszcze ustrzelić musze aparat walnąć w spód, żeby się obudziła ta zdechła migawa...
Niech to szlag. Ale.... ona ma ponad 150 tyś fot a miała żyć max. 100 000.;-)
W ten oto sposób mogę powiedzieć, że zajechałem po raz pierwszy cyfrową lustrzankę.:mrgreen::roll::evil::-(
Kiedyś to musiało nastąpić. Na szczęście jest drugi aparacik.
Ale Sonego nie bierzesz na takie "ekstremalne" wyprawy :D:rolleyes: Poza tym czekam na zdjęcia ;d ja poszłem w tonację nieco mozna powiedzieć bajkowo - pseudo hderową..:d
:)
także zdjęcia prezentują się tak:
reszta na stronie WWW:):cool:
Wszystko wykonane testowanym obiektywem 11-16 tokina.