Hehe :) za mną pół zimy łaziła taka gęsta, czosnkowa thukpa :)
Wersja do druku
Hehe :) za mną pół zimy łaziła taka gęsta, czosnkowa thukpa :)
To jeszcze przypominam sobie zupę (typ rosołu) z dużą ilością zieleniny i do tego zawijane uszka w białym cieście z mięsem - rewelacja wg receptury z Tybetu :razz:. Ach, tylko powspominać :grin:.
Pierożki momo!!! O jaaa.... :D
takie, prawda?
(mam nadzieję, że mi wybaczysz zaśmiecanie wątku jedzeniem :D)
Najeli, dzięki :D nie ma co wybaczać, takie to pyszne, że ze zdjęcia można jeść :mrgreen:.
189. Nocą wszystkie (święte) krowy są czarne.
190. Kram i jego pan.
191. Cały ten zgiełk (na dachu).
Tak się zastanawiam, ile masz jeszcze zdjeć z Nepalu? :)
EVEREST speszl limited edyszn
rządzi :mrgreen:
Wszędzie geszefciarze :-) szkoda, ze nie piję piwa...
A krowa (189) wygląda jak odlana z brązu... fajne
ARN pewnie tak ;).
192. Motocyklista
193. Portret "maszynisty".
194. Człowiek bez laski.
Coś mnie dzisiaj naszło i postanowiłem wstawić parę nocnych zdjęć z Pokhary.
196. w oczekiwaniu na gości ...
197. imprezka na balkonie
198.Hotel View Point
Dziękując serdecznie Wszystkim za komentarze i odwiedziny, ostatnie fotki z Nepalu.
199. samotny na łodzi
200. zdrożone buty
To jak ostatnie, to się wreszcie wypowiem :)
Śledziłem cały czas wątek będąc na bieżąco z nowymi zdjęciami.
Moje zdanie jest takie, że wiesz jak wykorzystać możliwości sprzętu (dobra jakość zdjęć) a także nieźle umiesz pokazać to co widziałeś. Fot jest tu tak dużo, że ciężko mi się teraz odnosić do każdego po kolei. Moje ogólne wrażenie jest pozytywne, oglądając galerię chciałbym tam pojechać, bo poczułem trochę klimat.
Życzę kolejnej udanej wyprawy :)
To ja tez dorzuce swoje "trzy grosze". Nie bede sie rozwodzil, powiem tylko, ze m.in. ten Twoj watek i dobre zdjecia spowodowaly, ze zmienilem troche swoje plany wyjazdowe na jesien i bede w Nepalu przez 3-4 tygodnie prawdopodbnie na przelomie listopada i grudnia - nie wiem czy zrobie tyle udanych zdjec ale bede sie staral.
Teraz zycze nastepnych wypraw i dobrych zdjec (do pokazania oczywiscie)!
tryton, max13 cholernie miłe to co piszecie :D, życzę serdecznie Wam również udanych wojaży, i przywiezienia świetnych fot. Nepal to taki kraj, do którego Ci co w nim byli bardzo chętnie powracają, może i ja kiedyś wrócę :mrgreen:. Max 13 już z niecierpliwością czekam no Twoje zdjęcia z wyprawy do Nepalu.
Dobra fota na koniec :)
Tylko trochę szkoda, że nie będzie więcej, no ale ile można :D
Gdzie teraz jedziesz? :D
A do Nepalu na pewno wrócę. Nie wiem kiedy, bo wiele ciekawych miejsc jeszcze jest (Kambodża jesienią :>), ale wrócę.
Z oceną Twoich zdjęć mam taki sam problem jak z kilkoma pozostałymi galeriami z
działu Krajobraz / Podróże.
Są niewątpliwie interesujące ze względu na egzotykę miejsca.
Oglądam je z ciekawością ponieważ sam już w takich miejscach nie będę.
Jest ich bardzo dużo i momentami jestem przytłoczony ich kolorytem.
Jednak gdyby ich nie było to forum byłoby smutniejsze.
Na wyróżnienie z mojej strony zasługują portrety.
Podobają mi się, są dobrze kadrowane i z ciekawą obróbką.
Ludzie są przyjaźni i takimi też ich pokazujesz.
Wiem, że to nie łatwe więc tym bardziej należy to docenić.
Czekam na kolejna wyprawę i już jej zazdroszczę. :)
Dziękuję za fascynujacą podróż po Nepalu. Nie mogę się doczekać Twojej kolejnej wyprawy ;-)
najeli, dziękuję:-D za wsparcie i towarzyszenie przez cały wątek :grin:.
Na razie nie chcę zdradzać - powiem tylko góry :mrgreen:.
Waldekgdynia również serdeczne dzięki, tak naprawdę to pod koniec w pełni zrozumiałem co pisałeś na początku: "starannie dobieraj zdjęcia" :-D.
namoamo dziękuję za odwiedzanie i do zobaczenia :-D.
Dziękuję Sunders :-D. Niestety czas szybko przemija i całe szczęście, że zdjęcia zatrzymują go choć na kilka ulotnych chwil.
Dzięki uprzejmości janmar:-D uzupełniam swoje podróże o nowy wątek jaki właśnie zakończyłem, a jest to tym razem Tour de Mont Blanc. Przez 5 kolejnych dni zaliczyłem łącznie 5 fantastycznych tras trekkingowych po stronie francuskiej, włoskiej i szwajcarskiej, wokół najwyższej góry Europy liczącej 4810 m.n.p.m. Zapraszam do obejrzenia zdjęć z wyprawy.
1.Widok na Mont Blanc z Auguille de Midi
2.
3. Widok z pokoju hotelowego (przed zaśnięciem :wink:)
4.
5.Po stronie włoskiej
6.Widok na Grand Col Ferret (Włochy)
Piękne widoki i b.dobre zdjęcia.
Jak możesz to 2 daj szerzej.
Dobrze - jeszcze szerzej i zdejmij odrobinę niebieski kolor.
Dobry poczatek - rozumiem , ze bedzie wiecej (jak z Nepalu :-)) - moze jednak trzeba bylo zalozyc nowy watek??
Pewnie troche inaczej bym kadrowal niektore - chociaz wiem, ze w gorach nawet najszersze obiektywy zawsze wydaja sie za waskie. Tez mam za niebiesko na niektorych. Bede ogladal nastepne....
Jeżeli nie chcesz żebym przynudzał to pokazuj szersze kadry.
W górach powinno być szeroko.
Ech, i znowu drażnisz, nie da się w domu usiedzieć normalnie :)))
7 chyba najlepsza, ale rzeczywiście prosi się o 17mm :>
Tam sie da w adkach wejść? Nice... :)
Mi się w ogóle marzy wejście na Mont Blanc jako taki, ale to jeszcze może nie teraz...
Ciekawe Kadry i wcalw nie musi byc bardzo szeroko !!!!!!!!
21, 22, 23 potwierdza zaskoczenie "skąd te adki" :p
Trudno mi się skupić na walorach artystycznych czy technicznych zdjęcia, kiedy góry są moją pierwszą pasją, a dopiero po niej fotografia :) Zdecydowanie najbardziej podoba mi się 21. Dużo Ci więc nie pomogę, ale pozdrawiam serdecznie i będę zaglądać.
Wiesz może jak zwą tą górę po prawej na zdj #29?