ło, rzeczywiście robi wrażenie :)
PS. Autoportret fajny :)
Wersja do druku
ło, rzeczywiście robi wrażenie :)
PS. Autoportret fajny :)
dobre!
zauważyć coś takiego -- bezcenne :)
Hi...
Ja wiele razy piszę i kasuję :). Chciałem taki efekt złapać w jednym muzeum - tam nawet ściana była lustrzana... ale Twoje wymiata... Wzrok się gubi w odbiciach... Chyba pora wejść na "wysokie C" w zachwytach :).
Pozdrawiam...
Waldek nie narzekaj na brak wpisów ;), tylko foć i wrzucaj :mrgreen:, a ostatnie bardzo fajnie wypatrzone :shock:.
Hi...
Gdyby można sobie prywatnie wątki przyklejać - to Twój bym sobie przykleił. Podglądam Ciebie - Twoje widzenie. Chodzę i patrzę... i szukam :). Czasem mam wrażenie że potrafisz wycisnąć z architektury wszystko. Zapewniam Ciebie że na wszystkie patrzę "krytycznym" okiem ;). A że nie piszę - najeli słusznie zauważyła - nie trzeba nic pisać - obraz się broni.
Pozdrawiam...
Dostrzec jedno - przekazać to zupełnie inna bajka.
Ponownie przejrzałem, ze jestem ślepy - dzięki!
No, na 142. to ładnie Ci odbiło. :) Gratuluję tej, jak i pozostałych fotografii. Chętnie zobaczyłbym Twoje prace w formie "niemonitorowej".
Waldku. Jak zawsze - stukam czołem w podłogę.
Niewatpliwie Twoja sila jest dostrzeganie rzeczy, symetrii i ukladow ktore dla innych nie stanowia w ogole problemu do zastanowienia. Zastanawiam sie czy mozna jeszcze precyzyjniej, sterylniej i dokladniej :-)?
144. Scialbym prawa strone kadrujac w kwadrat. Moze i Tobie sie spodoba?
Spróbowałem i jest chyba za wąsko ? Ale nie ma co się rozwodzić bo to raczej średnio udane fotki.
Hi...
Wybieram 146 :). Ta lampa na końcu pasuje i... nie pasuje. Jest nie na miejscu, ale też pozbawia sterylności Twoje zdjęcie.
Ale przyglądam się 145 - to całkiem inne zdjęcie. W pierwszym momencie odrzuciłem, ale obiektywnie - ono też jest dobre. Bardzo dobre.. ale ja lepiej widzę "pionowo" :).
Wiesz Waldek - Twoje zdjęcia to już nie technika. Patrząc na nie można się delektować emocjami jakie wywołują a nie techniką. najeli dobrze napisała - a ja dodam - jak będą jeszcze lepsze (o ile to możliwe) to chyba zostanie mi sprzedać aparat (ale nie bój się - ma jeszcze całe wiadro innych - głównie analogów ;).
A co do schodów... Jako maluch mieszkałem niedaleko i codziennie je pokonywałem jeszcze jak działały... miałem wielką radochę z tego. A potem się popsuły i pamiętam wielką traumę jak małe nóżki musiały po tych schodach zasuwać na górę. Jakie byś piękne zdjęcie nie zrobił to pamięta ten ból z dzieciństwa i unikam ich do dzisiaj jak ognia :).
Pozdrawiam..
Dziękuję za jak dobre słowo.
Mnie też podoba się pionowa 146.
Te schody to jakaś porażka.
Potrafią być kilka razy dziennie zepsute ( myślę oczywiście o ruchomych schodach ).
Do tego oświetlenie jest tam tak makabryczne, że nie udało mi się ostatecznie ustawić poprawnie balans bieli.
Daj spokój z tymi analogami.
Robiłem nimi zdjęcia przez kilka lat i teraz już nie widzę potrzeby powrotu.
Szczególnie, że na końcu i tak musisz skanować, żeby pokazać je.
To jaki to ma sens.
A aparat masz bardzo dobry i sam chciałbym nim fotografować.
Ma przynajmniej celny autofokus.
Schody nie do końca łapię, ale dwa ostatnie jak najbardziej tak niezależnie czy pion czy poziom.
Piekna rama
Hi...
O w mor*.... myślałem że już mnie nie zaskoczysz... Łoł :).
Pozdrawiam...
I to jest odbicie :shock:
145 146 148 149 to powrót do zabawy formą i geometrią czyli kategorii w której jesteś mistrzem
To ja może zbiorczo o całości. Jestem na świeżo po lekturze najnowszej ksiązki Adama Mazura: "Decydujący moment" i przyszedł taki moment, że chciałem, znaleźć Twoje na kolejnej, odkrywanej stronie.
Niestety nie było ich tam. Szkoda.
Dziękuję koledzy ale ... jeszcze dużo tym fotkom brakuje do tego żeby je zamieszczać w albumach.
Niemniej będę się starał.
Pozdrawiam
147 jest czadowe
Hi...
Waldek. Na pierwszy rzut oka portret jest wycyzelowany. Ale....
Całkiem niedawno nauczyłem się jednej prawdy. Skomponuj tło.. bo główny motyw sam "wyjdzie". Modelka jest piękna i intrygująca. Stylizacja także. Ale... ma rogi z gałązek. Tło jest zbyt agresywne. Zbyt związane z twarzą modelki. Gdyby się dało ją wyszopować z tła... ech... :).
Pozdrawiam...
Pozytywny dla mnie układ kolorów. Troszkę mi podłoga nie pasuje, ale nie wiem czemu.
147 piękne
Waldek - dlugo nie bylem na forum i widze zmiane "patrzenia" na swiat - nie tylko forma i ksztalt ale takze kolor - oba ze 151 sa dobre, uzupelniaja sie.
Jakby powiedzieć, po tych architektonicznych perełkach, 152 jest... dziwne ze względu na kolorystykę. Natomiast w obu czerwonych depresjach spod nr 153 nie leży mi punkt ostrości.
[153 pierwotne usunięte.num. uległa zmianie.]mod. janmar
to w końcu jaka jest ta deprecha?
jesienna, zimowa, wiosenna (kwiatki), a może psychiczna (wnikająca z braku weny)?
zdjęcia po prostu banalne, żadna filozofia im nie pomoże
Waldek - widze dalsza ewolucje w postrzeganiu rzeczywistosci. Oba ujecia dobre - i inne od tych kilka miesiecy temu. Oba zdjecia takze tym razem (wg mnie oczywiscie :-)) o zupelnie innym pomysle i przekazie. Pierwsze - natura - zadnych katow i zdeklarowanych prostych linii ale mimo to daje ulozony przekaz - poprzeczne linie nie przeszkadzaja a uzupelniaja obraz. Drugie - wg mnie swietne w swoim rodzaju - ktos powie "jedno pudlo na scianie" - ale odbice daje tyle plaszczyzn i glebie - nawet ta ledwie dostrzegalna niebieska plaszczyzna robi swoje.
Inaczej patrze na swiat ale Twoje zdjecia do mnie przemawiaja.
154 - obrzydliwe w swojej perfekcyjności. wkurzasz mnie.
155 - lekko leci w lewo choć tego prawie nie widać - Salvador Dali normalnie. wkurzasz mnie.
dobrze, że "kfiatki" mi nie leżą bo bym Cię znienawidził :) - wkurzasz mnie
kurczę, coś dawno do Ciebie nie zaglądałam, ale może dlatego, że mnie długo nie było :)
to tak łącznie:
151 - na tak, jak zawsze dobrze wypatrzone :)
152 i 153... hmmm... :D 152 to rzeczywiście musiała być deprecha, bo paleta barw wieje chłodem na odległość, a przy kwiatkach jak wyżej - punkt ostrości jakoś niezdecydowanie
154 a) nie rozumiem?
154 b) zacytuję: "obrzydliwe w swojej perfekcyjności" :D
a 155 dla mnie tym bardziej genialne, że znam je od dzieciństwa a jakoś nigdy nie widziałam tego tak mrocznie :)
Dzień Dobry :).
156 jak zwykle perfekcyjne gdyby nie 2 szczegóły które widzę. Na dole ucięte coś trójpalczaste (trochę wygląda na trzymacz na flagi), oraz krzywa rynna :). Oczywiście się czepiam bo oba detale nie są zależne od Ciebie. To coś trójpalczaste to nawet dodaje detalu-uroku. Waldek - ja też tak chcę... :).
Aha - nie wiem czy dostałeś swój egzemplarz autorski - ale uprzejmie ogłaszam że Twoje zdjęcie zostało przez odbiorców uznane za "świetne, bardzo ładne, bardzo nam się podoba, rewelacja itp". Jeśli pozwolisz to napiszę tutaj więcej co się dobrego wydarzyło :).
Pozdrawiam.
K.
Dziękuję. Życzę Tobie i Wszystkim forumowiczom spokojnych i zdrowych Świąt.
W Nowym Roku zaś samych udanych kadrów i nowych wypasionych aparatów.
Kalendarza jeszcze nie dostałem ale czekam z niecierpliwością. :-)
Dziękuję Wszystkim którzy przez 2012 r. chcieli krytykować, recenzować, doradzać i odwiedzać mój wątek.
Dziękuję za pouczające dyskusje i drobne spory.
Czas na przerwę.
W Nowym Roku życzę Wszystkim dużo ciekawego światła i udanych kadrów.