Jeśli jesteśmy przy psie, kapeluszu i Lengrenie to ilustracja.
[401]
Wersja do druku
[401]
Pies ok.Parasol ujdzie,melonik jak cie moge..Cytat:
Ale Lengrenowi toś chyba głowę obciął :shock: czy co..
398,399,400,401 - Piękne a 398 niemam pytań poprostu...!
Ale zwróć uwagę na reklamę fotografa ślubnego w tle - tym zdjęciem chciałem pokazać że nie mam nic przeciwko fotografii ślubnej (mam inne ujęcia, lepsze ale wybrałem akurat to z w/w względu).
W poszukiwaniu perfekcji :???:
[402]
[403]
403 - grejt..!
Nie zdarzyło mi się minąć obojętnie zakładu foto ze zdjęciami na witrynie.Stoję z reguły i się wgapiam ,aż koleżanka małżonka mnie nie zgarnie.Cytat:
Ale zwróć uwagę na reklamę fotografa ślubnego w tle - tym zdjęciem chciałem pokazać że nie mam nic przeciwko fotografii ślubnej (mam inne ujęcia, lepsze ale wybrałem akurat to z w/w względu).
Nie,żadna fotografia mnie nie razi,może odrobinę medyczna brrrr...
Ja nawet u jednego ślubnego Sergiusza w wątku napisałem :oops:
Po tygodniu ciężkiej pracy trzeba odreagować. Jedni idą na ryby, inni na lwyby, jeszcze inni biorą aparat w łapska i idą się przejść. Ci ostatni to najczęściej fotografowie i listonosze...ale nie tylko.
W poszukiwaniu spokoju.
[404]
[405]
[406]
[407]
[408]
[409]
[410]
[411] W drodze za niczym...
[412] ...myśląc naprawdę intensywnie...
[413] ...zawsze można trafić COŚ.
Droga za niczym jest interesująca. Jeśli „za” to „do” a nie „z” ? Pomyśl myśląc intensywnie gdzie powinien być jej kres. Kwiatek prawie jak z Leona a w poszukiwaniu perfekcji aby ją osiągnąć należy w budynku zapalić wszystkie światła. Wiem, wiem łatwiej zgasić ale to nie to samo.
409 mi się podoba - taka ścieżka tylko gdzie ona prowadzi? :P bardzo naturalne, ta ścieżka dzieli fajnie zdjecie(troche nierowno) na pół - trawa z drzewami oraz "sianko"
[414] Gdy zapytałem o drogę...
...Chrystus bezradnie rozłożył ramiona.
[415] Dzięki Sergiusz, bardzo mi pomogłeś.Cytat:
Jeśli „za” to „do” a nie „z” ?
kłamałem:mrgreen:
[416] Czekając w kolejce :grin:
Za czym kolejka ta stoi...
Prawidłowa odpowiedź to po szarość...ale: http://www.youtube.com/watch?v=IjXT4QcdC5c jednak wole foto :rolleyes:
416.
Z różnych różnistych stron patrzy się na niegdyś inne, dziś zmienione wagoniki wyfruwające z Kużnic.Na schronisko Kalatówki,Pustelnie Alberta lub ścianę lasów czy skały.
Płyną wagoniki gdy siedzimy na Kondratowej w jeszcze chłodnym porannym powietrzu...
Zawsze odprowadzam je wzrokiem..Być może teraz z świerków tworzących tło ,z ich wzorzystej ściany twarze wyłaniać się i patrzeć będą...
Patrzę na tak często spotykany na rozstajach dróg......
Wzrusza ten Daszek.Trudno się obronić przed myślą że: nie rzeżbioną postać ,ale prawdziwego Cierpiącego, od słońca i deszczu jak największym dachem osłonił
ktoś litosciwy.
Bardzo mi się spodobały Twoje interpretacje, podnoszą wartość samych obrazków :smile: Bardzo mi miło z tego powodu...podwójnie miło. A tymczasem pozazdrościłem koledze. Ot taka uciążliwa czasami wada.
[417] Niedzielny fotograf.
Hmm... chcesz podążyć na urlop?:lol: http://www.canon-board.info/member.php?u=489 Dzisiaj jeszcze piątek. Przynajmniej na mojej planecie.
Ktoś mnie kiedyś uczył, że trzeba wyprzedzać chwilę by móc tylko nieśmiało pomyśleć o dobrej fotografii w swoim wykonaniu. Przeto staram się być zawsze te dwa dni do przodu :lol:
Lód już gruby..nisko stojące słońce śnieg na łososiową barwę zaczarowało co kontrastuje
z zimnem zamykających grańkę Mnichów..Tym na lodzie ciepło zapewne,i mam nadzieję środkiem iść nie będą,postoją i wrócą z tą dziwną łososiową bielą pod powiekami.....
Dziwne, jak wiele zależy od samopoczucia i nastroju w danej chwili. To samo zdjęcie inaczej wyglądało w oryginale. Postanowiłem je zrobić 'na nowo' i poleciało w czerwień - jak wszystko co robiłem w ostatnim miesiącu :-? Czerwień, czyli...
[418] Nostalgia.
Czerwień czyli ......
Środek wyrazu. Munch o swoim "Krzyku" mówił:
"Szedłem ścieżką z dwojgiem przyjaciół - słońce miało się ku zachodowi - nagle niebo wypełniła krwista czerwień - zatrzymałem się, czując wyczerpanie i oparłem się na barierce - nad czarno-błękitnym fiordem było widać krew oraz języki ognia; - moi przyjaciele szli dalej, a ja stałem tam i trząsłem się z wrażenia - poczułem nieskończony krzyk przepływający przez naturę."
Tak, masz jak zwykle rację. Czerwone jest krzykliwe.
Tatrzańskie pejzaże.
[419]
[420]
[421]
[422]
[423]
[424]
Czarnobiały obraz wypełnia moje zmysły
Podobnie jak w noc w lesie
Podobnie jak w górach na wiosnę
Jak spacer w deszczu.....
[lużno z "Annies Song" Denvera dopasowałem.]:oops:
Na mojej planecie słońce uparcie 'daje' na czerwono :|
[425]
To pewnie dlatego, że stygnie. Nie macie zapasowego?
Mamy, ale nisko wisi i dużo prądu zżera.
[426]
Nie,nie stygnie...jest zasłaniane przez baobaby...
Wisi jako tako tylko domy za wysokie.
W czasach gdy słońce wieszano .tak wysokich domów nie było....
Teraz jest tylko dla tych z bloków,przez to.
Janmar ma rację. Gdy słońca ze względów oszczędnościowych wyłączają, znikają również wysokie bloki.
Bydgoszcz - ul. Toruńska (czyli prawie centrum)
[427]
[428]
[429] ...coby nie było wątpliwości.
To gdzieś tam o mało nie spowodowałem katastrofy tramwajowo-drogowej.
427 fajne - po prawej str najbardziej
Środek nocy, jadę sobie mam zielone i nagle z pominięciem pomarańczowego robi się czerwone i w poprzek drogi wyjeżdża tramwaj. Nic tak pięknie nie pachnie jak spalona guma.
A jak mamy skrzyżowania bez świateł ? I nadanżamy :shock:.Miasto to i ruch.
[okresowy tramwai] tramwaiów ?:idea:
Ale to nie było skrzyżowanie a tramwaj wyjechał ze ściany.
Też nadanżamy :idea:
Łukasz - jeśli interesuję Cię graffiti to przejrzyj pozycję "Graffiti sztuka czy wandalizm - Polskie (z)m0ry". Całkiem ciekawa książka chodząca na allegro w okolicach 100zł, a w tanich księgarniach do wyczesania za mniej niż 10. Fotograficznego szału nie ma, ale jako całość bardzo dobre.
To trzeba uważać :lol:
[430] Co zaś tyczy się sprzętu...
[431] ...to chętnie przyjmę :roll:
[432] ...i z radości wykonam nawet 'taniec brzucha' :mrgreen:
podoba mi się 425 :)
Pisz mi tak dalej, bardzo łasy na pochlebstwa jestem :cool: Skoro jednak już mi posłodziłaś, to w drodze rewanżu, specjalnie dla Ciebie wygrzebałem z dysku słodziaka :-D
[433] ranny spacer towarzysza
Ja piszę prawdę :) mnie się podobają Twoje zdjęcia i już :)
Wow ale przejrzystość! :O Piękne te góry :P
Podoba mi sie :)
Hmmmm......:idea:Cytat:
ranny spacer towarzysza
To Poronin?
Ne pane, eta niet Poronin. Wsio budiet kukuruza:mrgreen:
[434] ...do Poronina trzeba zjechać troszeczkę w dół..
[435] Wiele się we wsi zmieniło od czasów bytności Włodzimierza Ilicza. Przede wszystkim trzeba uważać na pijących użytkowników dróg
[436] ...ale i samemu też się można napić na jakimś festynie :)
[437] Troszku zimowego akcentu też nie zaszkodzi
[438] dodatek specjalny - poroniński feszyn wieczorową porą :cool:
[439] I dodatek bardzo specjalny - mieszkańcy Poronina muszą wstawać do pracy odpowiednio wcześnie, coby zdążyć odśnieżyć samochód (pod warunkiem że odśnieżone są drogi). Właściciel tego auta nie zdążył :evil:
To takie z czerwonej cegły w lewym górnym rogu na 439 to kwatera dla palących?
Nie wiem :oops: Skorzystam z koła ratunkowego...
[440] ...telefon do przyjaciela
[441] w miarę możliwości do usług :D
440 widziałam go :)
Jacka?
Zazdroszczę, też jestem fanem :oops:
Jejx, nie pisz tak bo jeszcze sam sobie fan-club założę i nie będę miał czasu absolutnie na NIC.
Ostatnio w internecie przebija swoistego rodzaju...
[442] ...nerwowość!