Powodzenia
Wersja do druku
Powodzenia
I ja może się zjawię :D
Fajny temat, podobny do zeszłorocznego. Oby tylko przed plenerem spadło dużo deszczu ;)
powinnam być
ja na pewno będę oby pogoda dopisała
Twoje życzenia mają szansę się ziścić.
Według mojej kryształowej kuli do 18-tej ma padać.
Jest pewna szansa, że tym razem wezmę udział.
Pogoda nie jest nam straszna :)
he he, to zapowiada się ciekawie. Moja kula też mówi o deszczu. Ale przecież nie trzeba fotografować na zewnątrz, prawda ? ;)
to kto jeszcze się wybiera?
Patrząc na to co dzieje się za oknem, nie zapowiada się na deszcz. Szklane kule zawiodły. Póki co.
Wybieram się .. ale jak będzie padać to robię z wnętrza sklepu Sigmy :D
no to Robert sie spotkamy hehe ;)
Jednak pada deszcze no i grzmi na dodatek ^^
Niech pada, ma czas do 18 :D
Zawsze możemy pogadać przy piwku jak będzie ostro lało ;)
No na ten moment jest ładne niebo i nie powinno juz padać :)
Zapomniałaś jeszcze o Gościu Specjalnym ;)
Szkoda że nie wiedziałem, może bym się wybrał...:)
A tak to następnym razem...
A widzisz trzeba było czytać CB i słuchać Polskiego Radia.
Czytam, ale od soboty właśnie ;-). A radia słucham tylko w samochodzie ;-))). W domu remont, więc sprzęt odłączony...
Gość Specjalny też miał taki mały, niewidoczny, aparacik i robił nim zdjęcia :)
Coś mnie się ostatnio krzywe kadry trzymają ( i bez dziwnych domysłów proszę :) )
DNWO* się pojawiła ;)
* Dawno Nie Widziana Osóbka ;)
No to my Ją cap! :mrgreen:
A za DNWO chyba jakiś robol idzie :D
bliskie spotkanie - trzeciego stopnia ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a byly duchy są i DUSZKI
wiedziałam, że to zdjęcie z capnięcia wstawią :P
Plener "Fotograficzna Maszyna Czasu" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Dwudziesty pierwszy z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników, niedziela 26 września 2010, godz. 15.30, na dziedzińcu Zamku Książąt Pomorskich.
Tematem pleneru jest nasze miasto, pokazane o tyle szczególnie, że na bazie starych fotografii. Spróbujmy wcielić się w fotografa sprzed lat, poszukać miejsc, perspektywy, właściwej ogniskowej, odwzorowania i wykonać współczesną wersję archiwalnego zdjęcia.
Za bazę posłuży nam wybór fotografii zamieszczonych na portalu www.sedina.pl i w galerii Migawki utworzonej po wizycie w Muzeum Narodowym w Szczecinie.
Galeria Sedina
Galeria Migawka
Wystarczy wydrukować archiwalną fotografię, odnaleźć to miejsce w naszym mieście i zrobić zdjęcie. Wydaje się proste :)
Kilkadziesiąt przykładów tego rodzaju fotografii znajdą Państwo na stronie http://sedina.pl/index.php/category/przemiany/
Po plenerze będziemy czekali jak zwykle na 9 zdjęć plenerowych i 9 zdjęć kulis pleneru. Jedyna różnica jest taka, że zdjęcia plenerowe prosimy nadsyłać „parami” – zdjęcie archiwalne – nr 01, zdjęcie współczesne nr 01a, itd...
Zapraszamy absolutnie wszystkich, dla których fotografia jest pasją i sposobem spędzania wolnego czasu.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 14.30 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka
Ciekawy temat i jednocześnie duże wyzwanie. Zmierzyć się z mistrzami przedwojennej fotografii będzie wymagało dużej odwagi i kreatywności.
No trzeba będzie się pomęczyć, ale damy radę :D
Pomysł godny Migawki ;) sam jestem ciekawy jak wyglądają miejsca z przed laty,
temat z którym warto się zmierzyć, oczywiście będę obecny ;)
O i proszę można jeszcze rankiem odwiedzić Maraton fotograficzny na Pogodnie ;)
Ja osobście uważam, że ten maraton to nic ciekawego i strata czasu.
Jak dobrze rozumiem spotkanie uczestników o 15.30 nie jest godziną rozpoczęcia pleneru, a jedynie tradycyjnym spotkaniem w celu zrobienia pamiątkowej foty i wymiany uwag, doświadczeń i ewentualnego pofocenia w większej grupie. Druga sprawa to czy pary zdjęć starych i nowych mogą pochodzić z innych źródeł niż podane w informacji o plenerze migawki.
Plener bez spotkania nie byłby plenerem. Tak że 15.30 jak najbardzej towarzysko, można chwilę porozmawiać, wymienić się pomysłami i "na miasto". Zdjęcia moga pochodzić z innych źródeł, prosimy pamietać o prawach autorskich, tak by nie było potem problemu z zamieszczeniem tych zdjęć na stronie Migawki.
No właśnie. Te kochane prawa autorskie. Miałem już przemyślany ciekawy projekt, stare widokówki trzech miejsc w Szczecinie lecz wątpliwości co do praw autorskich sprawiają,że raczej odstąpię od niego. Zjawię się oczywiście na plenerze bo zawsze miło spotkać się z pasjonatami fotografii.
to kto jeszcze się wybiera?
następnym razem
Ja jednak skapitulowałem :( Następnym razem będę :)
Przypadkiem odkryłem kilkanaście (!) wątków o plenerach w Szczecinie założonych przez tego samego autora. Połączyłem i na przyszłośc proszę wszystkie tego typu zxapowiedzi umieszczać w tym jednym wąku - wzorem wielu innych wątków plenerowo-warsztatowych.
Plener Migawki „Fotografia mocno Urzędowa” niedziela 28 listopada 2010
Plener "Fotografia mocno Urzędowa" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Dwudziesty trzeci z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników, niedziela 28 listopada 2010, godz. 10.00, przed wejściem do Urzędu Wojewódzkiego w Szczecinie, Wały Chrobrego 4.
Tematem pleneru jest architektura budynku w którym mieści się Urząd Wojewódzki. Obchodzi on w przyszłym roku 100 lecie swojego istnienia, zachwyca swoją architekturą nie tylko z zewnątrz, ale również wewnątrz. Ci którzy nie byli w środku, będą mocno zaskoczeni !
Będziemy fotografować zarówno z zewnątrz, jak również wewnątrz. Przepięknie odrestaurowane stylowe korytarze i klatki schodowe imponują swoim wyglądem i zachęcają do ich artystycznej interpretacji. Atrakcją będzie wizyta na jednej z wież UW.
W związku ze zbliżającą się okrągłą rocznicą powstania budynku, Urząd Wojewódzki ogłosił konkurs fotograficzny, do wzięcia udziału w którym zachęcamy. Szczegóły na stronie konkurs UW.
Zapraszamy absolutnie wszystkich, dla których fotografia jest pasją i sposobem spędzania wolnego czasu.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 14.30 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka
No tego brakowało żebym zdjęcia robiła u siebie w pracy :P
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A na konkurs mało czasu zostało, bo jedynie do końca miesiąca.
no to Dominiko będziesz naszym przewodnikiem :)
Urząd Wojewódzki w Szczecinie
Jakie są nagrody w tym konkursie? ;-)
Tego to nawet ja nie wiem :D
Klatka schodowa jest w sumie jednym z ciekawszych miejsc w budynku :)