Jakoś tak bez przekonania, ale kolejny LOTnik, leci.
100.
Wersja do druku
Jakoś tak bez przekonania, ale kolejny LOTnik, leci.
100.
hehe zawsze jak widze ze dodales post w tym wątku to licze ze to kolejny lotnik:))
Wprawdzie nie wiem, co on fotografuje, ale mi się podoba :)
ale ma zooma... nie pomyślałeś, żevby zrobić lotnika z jakąś baletnicą czy cus?;>
po poratu stanowiło by to ( yak mnie się wydaje) fajny kontrast w zestawieniu z innymi lotnikami.. co jak co, ale one chyba lecieć umieją :D
ja co najwyżej moge się wygiąć w kręgosłupie, szpagata zrobić- zrobię, ale nie w powietrzu ;)
o! daj siebie!
Na ostatnim strasznie razi zlanie się dwóch lewych źródeł światła (softów). Mogły stać osobno...
stały osobno, ale w kadrze tak to niestety wyszło..
103.
104.
105.
106.
107.
łe... zaden samochod nie lata! :)
Niestety nie chcieli latać :] Mówiłem Loeb'owi wyskocz na wyjściu z zakrętu a on, że nie umie ;)
Dziś kilka zdjęć, totalnie odmiennych od ostatnich zamieszczonych w tym temacie :)
108.
109.
110.
111.
112.
113.
114.
115.
116.
super, 116 mnie pozamiatało
112 jest super. Podoba mi się ukazanie tego kontrastu pomiędzy białym a czarnym i jasnym tłem!
Wyraziście, bez przesady, nastrojowo z wdziękiem, z wyjątkiem 109, na którym pozycja jest dziwaczna i sztuczna. Zwłaszcza "gubiony pantofelek" Kopciuszka z lewej nogi. Patrząc na prezentowaną serię, to 114 jest nie od tego kompletu. Nic nie zapowiada "takiego obrotu sprawy". Gratuluję.
Dziękuję serdecznie, za słowa uznania jak i lekką krytykę :)
ja już się wypowiedziałem wczoraj ;)
W końcu udało mi się znaleźć czas i miejsce do stworzenia kolejnego LOTnika :)
czemu tylko jeden? =]
Bo każdy LOTnik, będzie pojedyńczy :]
Pomimo 50mm/2.0 nadal za duża GO. Choć pewnie - jakby zaczerpnąć czegoś dłuższego, to już tła byłoby za mało... Kurcze, jedynym rozwiązaniem jest FF i 85 1.2 :D
Chyba żeby ograć to światłem błyskowym, ale to trzebaby poczekać do wieczora, rozstawić lampy...
Dobra, już nic nie mówię, jest ok :D
Daj mi na to FF + 85/1.2 to powtórzę to zdjęcie :D
Mam jeszcze ciasny kadr, zrobiony 70-200, ale mi osobiście nie siedzi, wolę ten.
Co do błyskowego, nie dało rady, bo to miejsce normalnie jest niedostępne, jest to stacja demontażu pojazdów która jest czynna w godzinach gdy jest jasno.
Wiesz jak jest, sam też wybierasz to co się Tobie podoba :)
ejj a zrob sobie lotnika!
Dawno nic nie było, więc dziś całe trzy zdjęcia z Anną.
118.
119.
120.
ad 118) do retuszu. takie se cienie na twarzy modelki.
ad 119) ucieta reka. postac niby z lewej, a jednak kadr centralny. no i wali sie kadr przez to i przez to, ze po prostu jest krzywy, bez specjalnego powodu.
ad 120) tutaj tez krzywy kadr bez konkretnej przyczyny. jesli juz to widzialbym tutaj prosty kadr w taki sposob skomponowany, zeby drzewo obok modelki bylo w okolicach prawej strony kadru (moze robic nawet rame) i modelka w mocnym punkcie. no i napis CIABATA na drzewie do retuszu..
takie uwagi na dzis :)
merger - co do pierwszego kłócić się nie będę, drugie fakt ręka ucięta, ale kadr jak dla mnie jest ok, właśnie umieszczenie po lewej stronie kadru modelki równoważy przechylenie, trzecie - widziałem to tak i tak zrobiłem. Może za kilka dni stwierdzę że faktycznie można to było zrobić inaczej ;)
Dobra, dziś dość nietypowo, właściwie nietypowa forma fotograficzna.
Było to moje zaliczenie na plenerze, na którym byłem ze swoją szkołą.
http://www.youtube.com/watch?v=iKt5jLaVuYA
Poprzedni wpis bez odzewu, to daję następne.
121.
122.
123.
Miód malina. Jedyne co bym poprawił, to ten spot na tło, bo jest krzywo i niesymetrycznie :D
Świetne, szczególnie 122! Ekspresja modeli na 6:)
Ok, odbijam :D I tak jest ładnie.
rewelka
pracę na jutubie widzialam i podziwiam, ot co ;)
Dziś kilka zdjęć, które wykonane były dla pewnej agencji.
124.
125.
126.
127.
Agentura bez odzewu, więc dziś kilka zdjęć wykonanych dla zespołu StopMi!
128.
129.
130.
131.
132.
133.
134.
jedno ze szkolnych ćwiczeń.
no to jest świetne =]
Jak bardzo powklejane?
No to albo za ostre maski przy obróbce, albo dziwnie świecone, bo wygląda to jak mega składanka ze zdjęć zrobionych w studio.
Ja się mogę pogodzić z błędnie postawioną diagnozą, ale ty pogódź się z tym, że nie wygląda to przekonująco i naturalnie. Po prostu nie kupuję. Wolałem LOTników.
czy wszystko ma wyglądać*naturalnie? ty masz inną wizję na fotografię, ja mam inną.
LOTnicy, miclesu, to osobny temat, który nie jest oparty na świeceniu wieloma lampami i w ogóle bardziej technicznym podejściu.