I jak sobie powiększysz podgląd pola AF to w obraz jest nieostry w tym polu?
Wersja do druku
Trudno to ocenić na telewizorku. Poczekam na oryginalny obiektyw i wtedy zobaczę.
Jest jeszcze live view plus zoom :)
A czy można wyłączyć całkiem LCD żeby był ciemny i włączyć wyświetlanie tylko w celowniku ? Wiem że można odwrócić ekran.
Na razie nie mam instrukcji, może dacie linka do takowej? Co do autofokusa, to źle nazwałem moją przypadłość, ponieważ ostrość ustawia mi trochę dalej niż powinno i to jest back focus a nie jak napisałem wcześniej front focus, mea culpa. Już myślałem nad odesłaniem aparatu ale chyba nie ma takiej możliwości żeby bezlusterkowiec źle ustawiał ostrość, chyba że się mylę.
Może ze strony Canona coś wybierzesz:
https://www.canon.pl/support/consume...l?type=manuals
Ok! dzięki.
Przyszedł do mnie 18-55mm EFM i też ma bad focus, nie wiem co myśleć.
Jak bad focus to bić - heheh. Mam dwie M50 i ładnie trafiają ze wszstkimco podepnę (szkla C ofc). Niestety to nie fazowy i ciężko czasem się pracuje, ponieważ potrzebny jest obszar z większą ilością detali (faza łapie nawet nić tu z tym jest ciężko).
Z odległości około 100m ustawia ostrość jakieś metr za a z bliskicj odległości z 5cm.
cześć,
tak sobie czytam ten watek i nabieram ochoty na zmianę a6300+18-105 na m50. Dodatkowo do soniaka podpinam via mc-11 70-200/4L, 85/1.8USM, 50/1.8 STM i sigme c 100-400.
o ile z sigma wszystko śmiga, tak z Canonami już nie koniecznie (brak eye-af, ciągłego af szybkich seriach).
czy jest ktoś kto miał podobny dylemat ?
czy te aparaty maja porównywalny ciągły af ?
co zamiast 18-105 byście polecili do m50 ?
eye-af jest tylko w trybie one shot, tryb seryjny priorytet szybkosci af-s okolo 10kl/s af-c okolo 7.5kl/s u mnie dziala wszystko dobrze przynajmniej tak mi się wydaje
Załącznik 2796
Załącznik 2797
Załącznik 2799
Załącznik 2798