Odp: 5D mark III, czy warto za pięć 12?
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Przebrnąłem przez komentarze, troszkę się uśmiałem z tych aby poczekać na MKIV :P
Ja początkowo chciałem wymienić MKII na 6D jednakże dzięki mej wspaniałej żonie, która w sklepie (MM) namówiła mnie na MKIII, jestem mega zadowolony. Mam wszystko to czego brakowało mi w MKI i MKII. Szybkość, celność i niezawodność podczas pracy na trudnych reportażach. Jestem bardzo bardzo zadowolony i myślę, że warto kupić dziś ten aparat.
Gdzie można znaleźć żonę która namawia na droższy aparat? Biorę dwie (dla mnie i dla kumpla) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Gdzie można znaleźć żonę która namawia na droższy aparat? Biorę dwie (dla mnie i dla kumpla) :)
Możesz nie wierzyć ale poznałem żonę przez internet ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Przebrnąłem przez komentarze, troszkę się uśmiałem z tych aby poczekać na MKIV :P
Ja początkowo chciałem wymienić MKII na 6D jednakże dzięki mej wspaniałej żonie, która w sklepie (MM) namówiła mnie na MKIII, jestem mega zadowolony. Mam wszystko to czego brakowało mi w MKI i MKII. Szybkość, celność i niezawodność podczas pracy na trudnych reportażach. Jestem bardzo bardzo zadowolony i myślę, że warto kupić dziś ten aparat.
zazdroszcze żony ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Taka żona to prawdziwy skarb! No chyba, że "pozwala" kupić droższy aparat, bo akurat ma na oku futro z norek :).
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Możesz nie wierzyć ale poznałem żonę przez internet ;)
Z tego co piszesz o małżonce, to powinieneś napisać nie "przez internet", tylko "dzięki internetowi". A tak zabrzmiało jakbyś miał żal do Interneta :).
--- Kolejny post ---
A tak poważnie, to chyba lepiej kupić 5dIII, bo to dobry aparat. A za 5 dwunasta może się okazać dość odległe w czasie w oczekiwaniu na mark IV (jeżeli takowy będzie). Kto czekał na 7D mkII wie o czym mówię.
Kończąc temat żon. Jak podpadnę mówi do mnie "ty kanalio".
A jak chce mnie pochwalić, to też "ty kanalio".
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Taka żona to prawdziwy skarb! No chyba, że "pozwala" kupić droższy aparat, bo akurat ma na oku futro z norek :).
--- Kolejny post ---
Z tego co piszesz o małżonce, to powinieneś napisać nie "przez internet", tylko "dzięki internetowi". A tak zabrzmiało jakbyś miał żal do Interneta :).
--- Kolejny post ---
A tak poważnie, to chyba lepiej kupić 5dIII, bo to dobry aparat. A za 5 dwunasta może się okazać dość odległe w czasie w oczekiwaniu na mark IV (jeżeli takowy będzie). Kto czekał na 7D mkII wie o czym mówię.
Kończąc temat żon. Jak podpadnę mówi do mnie "ty kanalio".
A jak chce mnie pochwalić, to też "ty kanalio".
No cieszę się że poznałem ją dzięki internetowi i że mam taką wspaniałą żonę, po prostu moja żona wie, że u mnie aparat ciężko pracuje a im będzie lepszy sprzęt tym mi sie lepiej będzie pracowało, co ważne więcej czasu zostanie dla niej ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
jednakże dzięki mej wspaniałej żonie, która w sklepie (MM) namówiła mnie na MKIII,
Żonaty a taki naiwny :roll: ,
jeszcze nie wiesz ile ta namowa będzie Ciebie kosztowała :mrgreen: .
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Żonaty a taki naiwny ,
jeszcze nie wiesz ile ta namowa będzie Ciebie kosztowała .
futro z norek jak nic:)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Żonaty a taki naiwny :roll: ,
jeszcze nie wiesz ile ta namowa będzie Ciebie kosztowała :mrgreen: .
Sądząc po wpisie chyba mam bardzo dobrze jednak :-P
Jeżeli pilnie potrzebujesz, to kupuj i ciesz się sprzętem. Natomiast, jeżeli możesz poczekać, to odpuść 5D III. Może w mark IV będzie wreszcie lepsza matryca. Jeżeli nie potrzebujesz 50mln pikseli, to omijaj szerokim łukiem nowe piątki. Tam jest prawdopodobnie powiększona matryca z 7D II. Rewelacyjna rozdzielczość i bardzo przeciętna jakość, jak na FF.
Cytat:
Zamieszczone przez
rzep
Jeżeli pilnie potrzebujesz, to kupuj i ciesz się sprzętem. Natomiast, jeżeli możesz poczekać, to odpuść 5D III. Może w mark IV będzie wreszcie lepsza matryca. Jeżeli nie potrzebujesz 50mln pikseli, to omijaj szerokim łukiem nowe piątki. Tam jest prawdopodobnie powiększona matryca z 7D II. Rewelacyjna rozdzielczość i bardzo przeciętna jakość, jak na FF.
No właśnie poczekaj tylko do kiedy i czy 5DmkIV będzie kiedykolwiek na rynku.
A co do matrycy, to ktoś słyszał, że ktoś widział. I tak poważnie, czy ma ona coś wspólnego z 7DmkII?
Brać 5DIII i nie czekać.
Jak to mówią chłopaki z kabaretu: "lepszy wróbel w garści niż Mariolka na dachu" :).