Odp: "Dziewica" zaszalała ...
Nie wiem jaki zasięg neta, ale w domku na działce w lesie, plus był w środku, a żeby rozmawiać z nju, wychodziłem na zewnatrz, albo stawałem przy oknie.
Oczywiście nic ci to nie pomoże, nawet jak napisze, że to okolice Lejna.
Zanim przeniosłem numer z plusa, to podpisałem umowę z nju, potem ją wypowiedziałem i miałem dwa miesiace na testy.
Pod wpływem tego wątku przeszedłem jakiś czas temu do Virgin przenosząc numer z Orange free na kartę. Taryfa 29zł brutto miesięcznie z nielimitowanymi rozmowami i sms'ami oraz 2 GB internetu (choć od początku - dwa miesiące - dostaje 4Gb miesięcznie).
U mnie z zasięgiem Play jest słabo więc działam na sztywno po T-mobile i tutaj nie mam z tym problemu. Przy moim korzystaniu z internetu poza domem (gdzie mam wifi) te 2 GB są w zupełności wystarczające - z moich obserwacji wynika że zużywam średnio 500 Mb.
Miałem trochę mieszane uczucia porzucając Orange na rzecz Virgin, ale uważam że była to słuszna decyzja. Do zmiany operatora przekonały mnie moje wcześniejsze wydatki na telefon w Orange na kartę. W zasadzie nigdzie nie dzwoniłem, a okazywało się wydawałem średnio miesięcznie trochę ponad 30zł na doładowania. Teraz po zmianie mój "komfort psychiczny" jest zupełnie inny bo dzwonie ile chcę, nawet za jakimiś drobnostkami, na które wcześniej uważałem. Na razie dobry support, aplikacja pokazująca aktualny stan konta i aktywne usługi, itp.
Na razie jestem świeży u nowego operatora - czas pokaże jak sytuacja się rozwinie na razie jestem na "tak".
Orientuje się ktoś w ofertach na kartę? Nie żadnych abonamentowych, odnawianych co miesiąc. Obecnie jestem w Play Fresh i całkiem sobie chwalę (darmowe minuty i SMS-y przez miesiąc po doładowaniu za 30 zł, każde doładowanie przedłuża ważność konta o rok). Nie podoba mi się tylko, że chcąc otrzymać nanosim, musiałem zarejestrować kartę. Stąd myśl, aby wykupić nowy starter w innej sieci, bo nowa oferta Play na kartę nie jest już tak atrakcyjna jak stary Fresh.
To zmien na nju mobile i wyjdzie taniej
Wysłane z mojego SM-N910C
SMS-y są tak samo drogie/tanie, minuta tańsza, ale jest jedno ale. W Play mam prawie całą rodzinę i większość znajomych. Po doładowaniu za 30 zł rozmawiam przez miesiąc za darmo z Play i stacjonarnymi. Z jakich nadajników korzysta ten nju?
W nju za 29.9 gadasz ze wszystkimi i wysylasz sms a jesli nie dzwonisz na stacjonarne to koszt 19.9
play własnie pobił ofertę nju, teraz za 36,89 brutto wszystkie rozmowy, sms-y, mms-y w kraju bez limitu (to było wcześniej) + 2 GB netu w pakiecie (wcześniej 0,5) + LTE za darmo przez pół roku - umowa na 15 miechów ... w nju jest to samo za 39 zeta ale bez LTE i bez faktury na firmę ...
Cytat:
Zamieszczone przez
scooter
W nju za 29.9 gadasz ze wszystkimi i wysylasz sms a jesli nie dzwonisz na stacjonarne to koszt 19.9
nie wiem czy to możliwe ale dzisiaj widziałem reklamę (w tv) nju gadania i smsów do wszystkich za 9 zł nie wiem jak ze stacjonarnymi.
https://virginmobile.pl/
Bez limitu rozmowy do wszystkich za 29zł i to bez umowy, internet 2GB potem lejek ale już bez dodatkowych kosztów, odnawialny co miesiąc.
Wpłacasz na konto np. 100 zł i co miesiąc pakiet odnawia się o te 29zł . Jak zabraknie kasy to możesz odbierać połączenia przez rok. Wpłacisz na konto, to co miesiąc masz do wyczerpania kasy.