Odp: [przemo-lukas] Fotografia przyrodnicza. Tylko szkła manualne.
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Byłem pewien, że masz ff...:)
A to słaby szumofon. :)
Taka anegdota. Byłem w pewnej społeczności (przykro mówić, ale posiadaczy jedynie słusznej marki na "c"). Dopóki nie odzywałem się i nie mówiłem czym fotografuję miałem dużo "plusów". Ale raz właścicielowi wspomniałem, że jeśli doświetla lampą (w tym konkretnym przypadku) nie musi ustawiać tak wysokich czułości bo są widoczne duże szumy - no cóż. Zacząłem też "chwalić się jaka jest szklarnia "makro". Jakoś w niewytłumaczalny dla mnie sposób ilość komentarzy i "plusów" spadła niemalże do zera. Życie. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
przemo-lukas
A to słaby szumofon. :)
Taka anegdota. Byłem w pewnej społeczności (przykro mówić, ale posiadaczy jedynie słusznej marki na "c"). Dopóki nie odzywałem się i nie mówiłem czym fotografuję miałem dużo "plusów". Ale raz właścicielowi wspomniałem, że jeśli doświetla lampą (w tym konkretnym przypadku) nie musi ustawiać tak wysokich czułości bo są widoczne duże szumy - no cóż. Zacząłem też "chwalić się jaka jest szklarnia "makro". Jakoś w niewytłumaczalny dla mnie sposób ilość komentarzy i "plusów" spadła niemalże do zera. Życie. :)
Mój jest słabszy i jednocześnie dla mnie wystarczający,ma wszystko, czego potrzebowałem, tzn gdybym miał więcej pln kupiłym 50d, ale nie narzekam, jest ok;)
Najważniejsze to cieszyć się fotografowaniem i znać swoje klocki. Ot i cała tajemnica. :)
czujesz się dobrze w temacie
zdjęcia mają super klimat, bardzo ładna kompozycja, kolory
chciałbym tak!
To jest to, że z pospolitego kwiatka potrafisz zrobić fotografię. Na pewno przemawia tu doświadczenie i znajomość sprzętu, widzisz pewnie efekt końcowy zanim zwolnisz migawkę. To jest właśnie to coś, czego trzeba nauczyć się samemu, można pytać innych o sprzęt, ustawienia, obróbkę, ale kard każdy musi zobaczyć sam, twoje zdjęcia są tego bardzo dobrym przykładem:)
Koledzy, tak miłych słów naprawdę nie spodziewałem się. Bardzo mi miło. Powiem tylko, że słońce w fotografii 39 jest o poranku a 40 tuż przed zachodem. Świeci niemalże prosto w obiektyw (auto revuenon 55/1.4) do którego dokupowałem nieoryginalnego tulipana. Oczywiście przy 39. jest rosa, która daje aż takie mocne refleksy. Wszystko wykonywane na pełnej dziurze. Jeszcze raz dzięki. :)
Zapraszam do "moich abstrakcji". Tam jest ciekawa (w moim odczuciu) "bokehowa" fotografia. :)
39,40 czuję pewien niedosyt, zawsze uważałem, że bokeh powinien być dodatkiem do motywu, ale kolorki ładne.
A tu jakby odwrotnie, ale może się przekonam to tego typu "modelowania" światłem.
Podrawiam
Robercie. Masz całkowitą rację. Temat nie jest zbyt oczywisty. Ale to nie przypadek. Nie jestem na tyle perwersyjny aby katować ludzi samymi nieostrościami. Choć mam jesienne gwiazdki z industara. Może zamieszczę ale w "abstrakcjach". :twisted:
To teraz troszkę w kwadracie:
41.
42.