zmywarki z wiadomych względów odpuścimy ale w kolejce już czekają płyny do płukania a o proszkach jakby póki co mało napisane ....8-)
Wersja do druku
zmywarki z wiadomych względów odpuścimy ale w kolejce już czekają płyny do płukania a o proszkach jakby póki co mało napisane ....8-)
coż, podsumowując z mej strony temat BEKO dopiszę że pralka ma jeden feler, brak osobnego programu "płukanie + wirowanie". Nie wiem który z magików w BEKO wpadł na pomysł aby te programy rozdzielić ale dla mnie to bezsens tym bardziej że konkurencja taki program, a jakże, posiada. W praktyce to oznacza że jeśli wieszasz czyste pranie i coś ci upadnie co musisz ponownie przepłukać i odwirować to albo zrobisz to ręcznie albo musisz wrzucić na szybki, 14 min program który powtórzy cały cykl prania. Zeby było śmieszniej program płukanie + program odwirowanie zrobi to w pół godziny 8-) Poza tym pralka naprawdę rewelacja, w wielu droższych samsungach czy LG nie ma tylu programów, takiej rozpiętości temperatur czy prędkości wirowania co w BEKO no i ta gwarancja - 5 lat...
W kwestii proszków - zrobiłęm eksperyment i kupiłem niemieckiego persila i tu 2 niespodzianki: 1. zapach tego proszku jest nieporównywalny z polskim (pachnie zdecydowanie intensywniej i po prostu ładniej) a po 2. kupiłem opakowanie XXL gdzie jest napisane 7,4 kg, po zważeniu okazało się że jest 8,2 kg co w przeliczeniu oznacza że nawet z przesyłką za kg wychodzi taniej niz biedronkowy Persil z folii. Jak na mój gust oba piorą tak samo.....
Centur u mnie jest płukanie z wirowaniem, ustaw program na płukanie i ustaw prędkość wirowania. U mnie działa
No faktycznie, widze ze mozna regulować obroty wirowania przy plukaniu ale program trwa 18 min, troche dlugo jak na zwykle wyplukanie z odwirowaniem...
nie wiem czy wiecie, ale są pralki z 10 letnią gwarancją Silnik inwerter - 10 lat gwarancji
to ściema
gwarancja jest na silnik, pada zazwyczaj elektronika, lozyska i takie tam a wtedy silnik na gwarancji możemy sobie trzymać na polce;)
wymiana samej elektroniki z kosztem dojazdu to prawie 80 % wartosci pralki
a tu co się psuje najczęściej
Wymiana grzałki electrolux
znaczy sugerujecie że pralki Electrolux są słabszej jakości niż inne pralki? Zwróciłem tylko uwagę na ponadprzeciętną gwarancję tego producenta, której inni nie dają. A osobiście uważam co innego niż wy. Rodzice mieli jedną co dostali w prezencie ślubnym dawno temu (tak dawano kiedyś takie prezenty). Przeżyła "nowoczesną" technologię lat 90.