Odp: [mystek]zdecydowanie pasja!
#Cobalt - które z tych zdjęć jest krzywe? Może ciężko w to uwierzyć, ale wiedz, że wszystkie 3 zdjęcia są proste względem horyzontu.
#Zysk - czy zdjęcie musi być ostre, żeby było dobre? Kamienie są nagrzane od słońca i oddają temperaturę, przez co takie "podwójny" efekt bokeh :)
Dawno nic nie pisałem na forum. Od tego czasu generalnie non stop do przodu. W między czasie stałem się posiadaczem Samyanga 8mm 3.5 fisheye a wczoraj wpadł w moje ręce Canon 6d, więc nareszcie przesiadka na pełną klatkę. Póki co prezentuję zdjęcia jeszcze ze starego, poczciwego, bardzo dobrego aparatu jakim jest 550d:
39.
40.
41.
42.
[mystek]zdecydowanie pasja!
Dla mnie bomba :]
41 gdzies Ci wsysło
Cytat:
Zamieszczone przez
hudy85
41 gdzies Ci wsysło
hudy 41 jest tylko takie male, popatrz dobrze :)
jak dla mnie to 40 super.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
#Cobalt - które z tych zdjęć jest krzywe? Może ciężko w to uwierzyć, ale wiedz, że wszystkie 3 zdjęcia są proste względem horyzontu...
Mówi o zdjęciu bez numru. Między 35 i 36.
37 to taki typowy strzał z partyzanta z fragmentem obcej nogi, która rozprasza.
39. Ma potencjał na dobrego silhouetta, przeszkadza mi jednak, że pozy są nijakie a część osób jest poucinana...
Widzę osoby z aparatami czy zatem brałeś udział w jakimś plenerze fotograficznym? A może wystarczyło poprosić kogoś żeby przypozował?
Tak więc poza pomysłem, średnio mi podchodzi.
40. zdjęcie o niczym
41. nie wyświetla się
42. bałagan w kadrze
Pozdrawiam i powodzenia!
Mnie się widzi i 40, i 42. 41 - faktycznie nie widać - "wsysło".
Pagórek z turystą - landszaftowo i samochodzik w GO. Obie w sam raz na tapetę PC-ta, ale nie złym znaczeniu.
Hm, dziwne, ja 41 widzę normalnie, tj klikam sobie nawet w ten link gdzie jest napisane "click here to view the original image..." i wyświetla się większa opcja tego zdjęcia.
#Michał - nie nie, to było dokładnie to samo wzgórze, co na zdjęciu 40, taki "kopiec" w Oxfordzie, sporo ludzi, bo widać nieco z góry miasto. Przypadek, że tak się ułożyli
39. najbardziej mi sie podoba z całej serii, chociaż wszystkie dobre. 41. nie wyświetla się
@mystek co do 39 może warto było podejść bliżej i skupić się na jednej osobie. Łatwiej wtedy o wybór odpowiedniego momentu. Jak już wcześniej napisałem, pomysł ma potencjał teraz musisz pokombinować jak to ugryźć ;) ostatnia już rada nie pozostawiaj miejsca na przypadki, przecież to Ty decydujesz kiedy naciskasz spust migawki!
Powodzenia!