Dzięki zysk - wywaliłem ten paskudny kosz nad dziobnicą tej łódki, zwiększyłem nieco "ziarno" - może jest nieco lepiej.
Wersja do druku
Dzięki zysk - wywaliłem ten paskudny kosz nad dziobnicą tej łódki, zwiększyłem nieco "ziarno" - może jest nieco lepiej.
52) A tak to wyglądało zimą w porcie
Bardzo ładne zdjęcia przyrody,jak zawsze u ciebie czyste ujęcia. Szczegółów się nie czepiam,sam chciałbym takie efekty uzyskać:)
53) O zachodzie słońca z chmurkami
Jako amator napiszę ci,że jako amator robisz foty na wysokim poziomie:D Dobre zdjęcie to wiedza,doświadczenie i sprzęt,oraz odpowiednie miejsce i czas,a tobie udaje się połączyć wszystko w jedną całość no i efekty są takie jak na 53,jest delikatnie i naturalnie. A masz fotę zrobioną 20 minut później?
Dziękuję Ci - ale do poziomu to jeszcze mi spoooro brakuje.
Ta fotka to przypadek, że cyknąłem zanim chmurka odeszła, a chwilę później nie było już czego fotografować.
...eee,a to nie jest hdr?
To jest pseudo HDR - z jednej ekspozycji, ale nie jest udany.
Chciałem cienie nieco rozjaśnić i zrobiłem TIFF-y -2,0,+2EV i złożyłem w SNS i lekko "podrasowałem" w PSE.
Jak nie ma chmur,to robię tzw.przestrzały,czyli szukam czegoś,co mogę cyknąć w jednej linii ze słońcem,wtedy słońce tworzy drugi plan,a pierwszy jest niemal czarny,ale ważne jest zachowanie jego ostrości i mocnego konturu.W sumie masz dwa dominujące kolory-złoty i czarny,ale efekt jest fajny.Spróbuj:)
Mam dokładnie taką fotkę jak napisałeś - ciemne badyle na pierwszym planie, ale muszę nad tym popracować...