Wodnik Szuwarek:) Jakich filtrów używasz do landszaftów?
Wersja do druku
Wodnik Szuwarek:) Jakich filtrów używasz do landszaftów?
Czy 14 i 16 to Rogalin?
sadysta, bardzo dobry autoportret (pomysł 8-))
Autoportret dobrze jak odzwierciedla "stan" w którym jesteśmy teraz, lub w której trwamy. Stan owy (fotografia)ma ukazać nas takimi jakimi jesteśmy w owej chwili, sytuacji.
Nie - nigdy tam nie byłem
--- Kolejny post ---
Polaryzacyjny - szary pełny - szary połówkowy - wszystko cokin
--- Kolejny post ---
ZDJĘCIE 20
ZDJĘCIE 21
OXIM fotografie bardzo ładne, przemyślane kadry. Bardzo fajnie Ci to wychodzi, gratuluje, kolejnych udanych kadrów.
20, co to za szkło?
21 jakie filtry ?
wcześniej pisałeś o systemie cokin, szukam filtrów do krajobrazów, i mam dylemat czy cokin czy nakręcane ND, może coś doradzisz. Chodzi mi nie o zastosowanie do obiektywu, a o efekty w fotografii
szkło -- nie pamiętam któreś z gwintem m42
filtry -- mi pasuje system cokin - można bardziej swobodnie na nim pracować - korzystając z kilku filtrów które w razie potrzeby przesuwamy po prowadnicy i przysłaniamy odpowiednio dane partie kadru.
Zdjęcie zrobione dawno, nie pamiętam dokładnie jakie zastosowałem filtry - jeden z pewnością - szarą połówkę - obstaje nawet przy dwóch szarych
ZDJĘCIE 22
Z ukrycia i cienia .......
Zdjęcie 3 - co to znaczy "przerobiona na obiektyw lustrzany ( szybko i bez inwazyjnie ) "?
tak na szybko :
nawet znalazłem szybko coś w necie
Jak zaoszczędzić na obiektywie lustrzanym | porady | poradnik | filmik | tutorial - Spryciarze.pl
pozdrawiam
Super, dziękuję :) Spróbuję w wolnej chwili.