Jeśli finanse nie ucierpią to brałbym 5d3 (ale w tym wypadku pewnie zaczekałbym do premiery mk4). W innym wypadku jednak miedzy 6d (ze wskazaniem na nie) lub 80d. 7d mk2 to jednak mocno specjalistyczne body.
Wersja do druku
Jeśli finanse nie ucierpią to brałbym 5d3 (ale w tym wypadku pewnie zaczekałbym do premiery mk4). W innym wypadku jednak miedzy 6d (ze wskazaniem na nie) lub 80d. 7d mk2 to jednak mocno specjalistyczne body.
5d4 bedzie kosztowal ponad 3000 funtow - nawet nie chce myslec ile to w PLN.
Jak nie wiesz co wybrac wez tansze ;)
Nie rozumiem jaki jest sens wyrażania chęci kupna czegoś, czego jeszcze nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, nie wiadomo jakie będzie miało parametry i wreszcie nie wiadomo ile będzie kosztować. Choć w zasadzie na to ostatnie pytanie łatwo odpowiedzieć. Będzie kosztować bardzo dużo. Zapewne więcej niż obecnie kosztuje 5D III. Jak już się pojawi to cudo to czy 5DIII czy 6D staną się nagle gorszymi aparatami?
Wiadomo, że będzie miało nową matryce :) Reszta to można gdybać i robić zalozenia (ja stawiam na 13 tys na wejściu). Wiadomo tez czym nowe matryce różnią sie od starych - ktoś potrzebuje to czeka, ktoś niepotrzebuje to nie czeka. Proste.
Tylko ile jeszcze czekać na IV, jeżeli do sierpnia to pewnie bym poczekał, po to tylko by cena III spadła.
Jednak coś mi się zdaje że w tym roku racze IV nie będzie, ktoś mam może jakieś informacje na ten temat?
Nie obserwowałem jak to dotychczas było z premierami Canona, wydawało mi się, że tak momentalnie nie znikają poprzednie wersje, wcześniej muszą się wysprzedać i możliwe że jednak, nieznacznie ta cena za nówkę spadnie.
Ale co tam gdybać sobie można i tak na 100% nie jestem pewien co bym chciał, zawsze jest jakieś ale. Wydawało się, że jak się zagłębię w temat to podejmę szybciej decyzję i kupię ten wymarzony, ale tak nie jest, zawsze czegoś brakuje.
Nie ma na co czekać, bo czas oczekiwania jest miarą niezrobionych zdjęć. Powoli zaczynają się wakacje, więc okazji nie zabraknie. Różnice w obrazku między FF i APSC zawsze były i zawsze będą, ale to Kupujący musi zdecydować co mu potrzeba. IMHO 6D to niezła puszka i nie ma sensu dopłacać do 5D III w fotografii amatorskiej :)