Do łazienek możesz iść i z komórką. :P Efekt będzie podobny.Cytat:
ok,jakaś zauważy tylko czy warto za dać więcej 2-3k?
Wersja do druku
Do łazienek możesz iść i z komórką. :P Efekt będzie podobny.Cytat:
ok,jakaś zauważy tylko czy warto za dać więcej 2-3k?
Merde, zauważ, że 50/1,4 za swoje 1400zł nowy to nie taki plastik / fantastik. Dla wielu to może być marzenie posiadania fajnego szkła. Nie każdy ma tyle pieniędzy, żeby kupić eLę 5-6K ZŁ.
Często ludzie kupują 6D za ostatni grosz, bo ktoś napisał na forum, że robi magiczne zdjęcia. Nawiasem mówiąc to samo 6D w momencie premiery oceniane na wielu forach jako dno, glony i wodorosty. Co się zatem zmieniło od tamtej pory ???
Piszący to nie mieli nigdy go w reku. Po premierze ludzie zaczęli kupować sprawdzać i okazało się że jest jednak inaczej :) Af nie jest taki zły matryca okazała się dla nie których lepsza od 5dmIII. wifi gps psioczenie było a po co to . Ale jak zaczęto z tego korzystać to się okazuje że jest całkiem przydatne. Wielkość waga. Na wycieczki najlepsze ff .
mamy pytanie(konkretne) i znamy stan posiadania(konkretne)
dla mnie nie warto
ton prawda iphony robią b ładne foty
Być może dla pytającego lepszym rozwiązaniem będzie za różnice w cenie dokupić fajne szkło. Uogólniać nie można czy warto zmieniać czy nie bo wiadomo jak jest . Dla każdego co innego. Możecie podac jakąś stronkę gdzie bez rejestrowania można wrzucić rawa? Kliknę zaraz dwa zdjęcia cropem i ff tym samym szkłem i na tych samych ustawieniach . Może komuś się przyda takie małe porównanie w tym wątku.
Nie rozumiem dlaczego cały czas patrzysz przez pryzmat kasy.
Zresztą ogólnie takie rozważanie nie ma sensu, bo każdy obiektyw pod FF będzie rysował inaczej (czasem lepiej, czasem wyjdą jego niedoskonałości w rogach) niż na cropie.
Jak kogoś nie stać na L-ki, może je zastąpić plasticzakami typu 35/2 albo Sigmą.
Lepiej mieć 200 KM pod maską niż silnik 1 litrowy w gazie, chociaż do jazdy po mieście ten drugi wystarczy i różnicy nie widać.
Różnica polega na tym, że mając 200 KM możesz na autostradzie depnąć, a tym drugim... no cóż.
Tutaj jest analogicznie - mając FF możesz przymknąć przysłonę kiedy masz na to ochotę i sytuacja zdjęciowa wymaga. Mając cropa za diabły jej bardziej nie otworzysz.
Tak, wiem - zawsze w takich wątkach kończy się na analogiach samochodowych :-)
Może to, że oceny były wyłącznie na podstawie specyfikacji w internecie?Cytat:
Nawiasem mówiąc to samo 6D w momencie premiery oceniane na wielu forach jako dno, glony i wodorosty. Co się zatem zmieniło od tamtej pory ???
Ja patrzę na to przez pryzmat ceny jak każdy normalny człowiek. Stać Cię na szastanie forsą to tylko Merde pogratulować.
Niemniej jednak rozpatrujemy tutaj konkretne realne podejście do zakupu, z którego wynika, że pytający raczej nie dysponuje większą gotówką.
Stąd takie a nie inne wątpliwości co do zasadności zmiany 7D na 6D. Po co ma się Kolega nam rozczarować ?
--- Kolejny post ---
To bardzo dobra propozycja mogąca wiele wnieść do wyglądu ew. zdjęć.
Znów wnioski wyjęte z... Do twojej wiadomości: mam starego cropa, 10-22, 35/2, 85/1.8 i 70-200/4. Żaden wypas.
Ale jakoś nie mierzi mnie to, że ktoś inny może mieć sprzęt droższy i lepszy, jeśli go na to stać.
A może będzie zachwycony zamianą?Cytat:
Niemniej jednak rozpatrujemy tutaj konkretne realne podejście do zakupu, z którego wynika, że pytający raczej nie dysponuje większą gotówką.
Stąd takie a nie inne wątpliwości co do zasadności zmiany 7D na 6D. Po co ma się Kolega nam rozczarować ?
Zippyshare.com - IMG_0958.CR2
Zippyshare.com - IMG_3580.CR2
wszystko w exif. Zwykłe pstryki z okna. te same szkło te same ustawienia, ogniskowa. Statyw. moim zdaniem różnica żadna. Po powiększeniu widać tylko różnicę w szumie. Rawy do pobrania można się pobawić w lr cr suwakami w ta i we w ta może komuś się przyda