Dobre reporterskie szklo. Jak fotograf d**a to nawet z 1dx nic nie da :-). Ale zdecydowani polecam.
Wersja do druku
Dobre reporterskie szklo. Jak fotograf d**a to nawet z 1dx nic nie da :-). Ale zdecydowani polecam.
Jak widzę sigmę na canonie to zaczynam mieć lęki i myśli samobójcze. Oczywiście żartuje, ale ile mi się przez ręce sigm przewinęło, tyle af miało do kitu. Nie na moją cierpliwość, choćby obrazek dawały najwyższej próby.
w tej 35mm DG 1,4 też AF do kitu? Zastanawiam się nad nią, sporo pozytywów. Ale Aż tak źle z AF w tym modelu ?
Śmiga aż miło :-)
Prędzej boję się, że nie trafi mi c85 lub c135 niż ta sigma. Celna i powtarzalna, ale ciutkę wolna gdy ciemno. Pozdrawiam
Moja Sigma w af nie ustępuje elkom. Może dlatego że są to ciemne zoomy. W porównaniu do C 851.8 jest już wyraźnie lepiej.
Wczoraj się przekonałem że narzekanie na af Sigmy 35 1.4 jest bezpodstawne. Na weselu które fotografowałem był w pewnym momencie grill z przyśpiewkami, wszystko na zewnątrz lokalu w warunkach oświetleniowych kilka żarówek plus światło z paleniska. Wjechałem w 5DII na ISO 6400 przy f/1.4 i czasach w okolicach 1/80. Być albo nie być :-) Wspomagałem się namierzaniem af z lampy na sankach ale nie błyskałem, nie chciałem zabić klimatu. Wyszło niesamowicie. Serio to od wczoraj mam w dupie co ludzie piszą, że autofocus nie trafia, że wolny jest. Bzdury. Powalczyłem wczoraj godzinkę w hardkorowych warunkach i większość zdjęć trafionych a klimat jaki! I napiszę jeszcze raz, dysponuję 5D mark II gdzie AF w porównaniu z młodszymi puszkami to śmiech...