Ale gafa :oops:
Przepraszam Bebop.
Mam nadzieję że nie urazilem? (niektórzy bardzo nie lubią przekręcania ich nicków).
Pozdrawiam :)
Amber.
Wersja do druku
Ale gafa :oops:
Przepraszam Bebop.
Mam nadzieję że nie urazilem? (niektórzy bardzo nie lubią przekręcania ich nicków).
Amber.
Całkowicie się zgadzam z adamek`iem ;)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
To pokza sukni, strojów, więc dlaczego są w wiekszości obcięte tak jak by to model był najważniejszy??
no nie będzie ze mną tak źle jakby było z Vitezem (broń Cie napisać Viteziem). po prostu kupisz czekoladki, kwiaty... może wybaczę :lol: :lol: pozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Amber
też o tym pisałem, ale trochę w innym kontekście: w strojach ślubnych dół sukni często jest równie ważny jak góra ;-) więc te cięcie od dołu jest trochę brutalne. ale z tego co zrozumiałem bez takich cięć Amber też ma, tylko nam takie pokazał. zgadza się?Cytat:
Zamieszczone przez shaqi
shaqi, bebop,
Tak, wstawię pełne ujęcia.
Pisałem to już poprzednio Adamkowi. Mial racje z tym kadrowaniem - tutaj akurat górę wzięły moje preferencje a nie to co zazwyczaj najbardziej interesuje oglądających taki reportaż.
Jak odbiorę komputer z naprawy (niestety dopiero w następnym tygodniu :( ), wrzucę trochę pełnych postaci. Teraz jedynie mogę tylko pisać z laptopa.
Amber
Przeciez to o to z dopaleniem lampa chodzi... Delikatnie, z korekta na minus (lub nie), reszta zastane jak jest.Cytat:
Zamieszczone przez Amber
Nie mysle zeby byl problem nawet z tymi materialami typu "lustro". Material jednak ma bardzo zlozona fakture, nie jest idealnie prosty i prostopadly i nie odbija 100% swiatla w kierunku padania jak znaki drogowe. A ze sie blyszczy i swieci i wydaje sie super trudny do sfotografowania to inna rzecz.
Zreszta nawet jak bedziesz miec kilka minimalnych rozblyskow dodatkowo to po pierwsze zawsze widac kto idzie w czym i jest pstryczek na lampie a po drugie najczesciej sa minimalne (bo to ma byc oswietlenie wypelniajace a nie glowne) i nie zmienia to wrazenia poprawnosci ujecia. Najczesciej trzeba wiedziec czego szukac, chyba ze mocno WB odstaje i z lampy swieci niebieskim. Ale do tego tez sa odpowiednie (i tanie) filtry.
Przy dobrym delikatnym dopaleniu jasne czesci zostaja praktycznie tak samo (zwlaszcza przy takim mocnym swiatle jak tam) i nie ma kosmicznych przepalen wszystkiego. Tam jest tyle swiatla ze ta dokladka z lampy jest niewidoczna. To wlasnie w cieniach jest bardziej widoczna roznica.
Wytlumic? Co to ma byc? Kreskowka 2d? Wycieta postac na tle gdzie jedno wyglada jak wyrwane z kompletnie czegos innego? Bez przesady...Cytat:
Zamieszczone przez Amber
Co do ciecia dolu. Widac ze faceci tutaj...
A kazda kobieta zaraz zada pytanie "a jakie buty do tego?" :mrgreen:
W koncu odzyskalem komputer z serwisu. Tym razem trochę wiecej całej sylwetki, których brakowało poprzednio jak zauważyło kilku forumowiczów.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
I jeszcze dwa zbliżenia Ewy Salety.
9.
10.
Amber
No i właśnie takich ujęć brakowało bardzo. :)
W nodachmodelek/modeli dzieje się dużo na wybiegu... jeśli nie najwięcej.
Bo taki reportaż to jako całość - różnorodna powinien być przedstawiony.