EF-s fajny... moze sobie dla niego zmienie puszke na 20D :) no chyba ze 30D bedzie w ludzkiej cenie...
Wersja do druku
EF-s fajny... moze sobie dla niego zmienie puszke na 20D :) no chyba ze 30D bedzie w ludzkiej cenie...
To już jest fakt. Cena 1150$Cytat:
Zamieszczone przez tomalxx
eLki nie maja stabilizacji, a za swiatlo 2.8 trzeba wyciagnac kupe sianaCytat:
natomiast 17-85 to optyczny szajs. no i dzialka swiatla mniej
to by byla mocna przesada. ale kolo 2,5-3k mozna pomyslec. f/2.8 ze stabilizacja to bardzo fajna sprawaCytat:
i dobrze.Cytat:
Kurczę, fajne to szkło... Czemu żadna szeroka elka 2.8 nie ma stabilizacji ? :|
f2.8 + IS = czuje nowe rekordy w dlugich czasach z reki ;)
Do czasu, gdy nie kupię pełnej klatki, to będzie chyba moje nowe szkło :D
Chciałbym zwrócić uwagę na różnicę w cenie 85L I a 85L II - bagatelka $600.
Kurde, źle to wróży cenie 200/1.8L II :(
Poza tym, fakt, że S3 IS ma obiektyw z UD glass świadczy dobitnie, że Pro1 is dead. Szkoda, że nie dali MPEG4. Z drugiej strony karty staniały.
DokładnieCytat:
Zamieszczone przez Cichy
Jak kupię 17-55 wystawię 18-55 USM jako aukcję-zbiórkę pieniędzy na tą chorą dziewczynkę z innego podforum. Ponieważ dałem za kita 500 :oops: liczę przynajmniej na te 500. A już dzisiaj Moderatorów/Admina proszę o przygotowania ze strony technicznej.
Eee tam... do żadnego Sx IS nie podłączysz flasha, czyli jako back-up dSLRa się to nie nadaje, więc dalej Gx i Pro 1 mają swoje miejsce.Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Mają łby te Canonowe marketoidy, no nie?
Jeszcze nikt nie wie, jakie będzie jakościowo optyczne a już kupujecie :D
BTW, ciekawe czy będzie warto dopłacać 'prawie' drugie tyle niż brać np. takie 17-40 do ktorego się przymierzałem :roll:
pożyjemy, zobaczymy ;)
Zgadzam się z Tobą i jeżeli cena się potwierdzi, to super :-) .Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Tak jak powiedział muflon, tym razem Canon postąpił "niemarketingowo" (czyli dobrze dla nas).
To może oznaczać, że ceny eLek i rzeczonego 17-85 spadną.