Odp: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?
U mnie 400D ma .. powyżej 150 tyś. i nadal działa, oczywiście teraz jest to body zastępcze ale nadal często w akcji. Czekam kiedy padnie w końcu.
Z tego co tu jeden z kolegów napisał.. 5dII i 18 tyś padła, trochę mnie to dziwi skąd takie rozbieżności w trwałości tego elementu. Pewnie w moim nowszym body do 150 tyś nie dotrwa ta migawka.
Canon pewnie prowadzi statystyki serwisowe i dokładnie je analizuje, co się psuje najczyściej, jaki jest koszt.. Pewnie te analizy są prowadzone dla każdego kraju osobno.. I stąd te różnice w obsłudze cenach napraw itd...
Może czasem warto kupić za granicą, czasem bywa taniej, serwis inny i warunki gwarancji jaśniejsze.
U nas wszystkim rządzi dystrybucja, im mniejsze koszty serwisu, sprzedaży tym lepiej...
Panowie promotorzy...co to za wypowiedź na forum,mam potwierdzenie z góry,przedstawcie jakiś zapis,dokument gdzie jest czarno na białym napisane co gwarantujecie.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomphoto
Panowie promotorzy...co to za wypowiedź na forum,mam potwierdzenie z góry,przedstawcie jakiś zapis,dokument gdzie jest czarno na białym napisane co gwarantujecie.
Ekhm, powodzenia życzę:
http://www.canon-board.info/sprawy-w...non-csi-93015/
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
powinno być tak że podlega gwarancji w czasie jej trwania bez względu na licznik powyżej 100k
Obawiam się, że to mogą być dwie różne gwarancje - jedna wykluczająca drugą.
Słyszałem także, że gwarancja na migawkę nie jest uznawana "z automatu" - czasami serwisant musi "poradzić się" canona, czy ma zrobić za darmo czy nie (mówię tu o zabawkach pro na które są gwarancje migawki powyżej 200 000 kłapnięć).
U mnie własnie 6d 2 miesiące po gwarancji padło po 50k klapnięć.
Canon się wypina. Czekam na informację od sprzedawcy.
Pewnie skończy się w CSI i płatną naprawą bez gwarancji na klapnięcia nowej migawki...
Cytat:
Zamieszczone przez
szczepanszczepan
U mnie własnie 6d 2 miesiące po gwarancji padło po 50k klapnięć.
Pewnie skończy się w CSI i płatną naprawą bez gwarancji na klapnięcia nowej migawki...
Koniecznie daj znać jak się skończyło.
Cytat:
Zamieszczone przez
szczepanszczepan
No popatrz. A całkiem niedawno pewien forumowicz twierdził, że w internetach napisane jest jakoby gwarancja na 100 tys.
Prawda jest taka, że producent nigdy nie gwarantował konkretnego przebiegu migawki w tym modelu. Przynajmniej ja nigdzie takiego info nie widziałem.
co nie zmienia faktu ze to b kiepski wynik
na miejscu slubniakow bym się zastanowił czy warto go mieć w stajni
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
No popatrz. A całkiem niedawno pewien forumowicz twierdził, że w internetach napisane jest jakoby gwarancja na 100 tys.
Prawda jest taka, że producent nigdy nie gwarantował konkretnego przebiegu migawki w tym modelu. Przynajmniej ja nigdzie takiego info nie widziałem.
Dokładnie tak. Twierdzę, że w internetach napisany przebieg to 100k. Podałem nawet linka, gdzie wartosci dla pozostałych body się potwierdzają z innymi źródłami np 1dx.
Nigdzie nie napisałem, że tak gwarantuje Canon :)
Drugi post w tym wątku jest pewną wskazówką jak to się pewnie skończy - niestety. Tak słaby wynik to chyba jednak pech nie reguła.
6d nie ma zadnej gwarancji na 100 000. Macie rok czy dwa lata i to wszystko. Wiele razy juz bylo o tym mowione.
Kupcie sprzet pro to takowa dostaniecie!