Odp: Jakość zdjęć na facebook'u
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Po jakiego grzyba mam wrzucać swoje zdjęcie aby potem je pobierać skoro mam oryginał? Bez sensu kompletnie.
Po to by ludzie np z Twojej strony mogli sobie pobrać w jakości nadającej się do dalszych celów internetowych :P
No o tym nie pomyślałem, budżet zawsze fajnie się prostuje dodatkową kasą za kradzież zdjęć ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Po jakiego grzyba mam wrzucać swoje zdjęcie aby potem je pobierać skoro mam oryginał? Bez sensu kompletnie. 2048px podają więc takie wrzucam i nie zauważyłem spadku jakości w porównaniu do oryginału.
A zrobiłeś porównanie wg mojej rekomendacji?
Żeby numerycznie zobaczyć różnicę, której nie widzą Twoje oczy. Rozmiar pliku nierzadko spada 5-10 krotnie.
To, że Ty nie widzisz, to nie znaczy że inni nie widzą.
Dopóki nie wygooglałem, że fb nie kompresuje *.png, płakałem po każdym uploadzie jpega.
Cytat:
Zamieszczone przez
greenhorn
A zrobiłeś porównanie wg mojej rekomendacji?
Żeby numerycznie zobaczyć różnicę, której nie widzą Twoje oczy. Rozmiar pliku nierzadko spada 5-10 krotnie.
To, że Ty nie widzisz, to nie znaczy że inni nie widzą.
Dopóki nie wygooglałem, że fb nie kompresuje *.png, płakałem po każdym uploadzie jpega.
Nie robiłem bo nie odczuwam takiej potrzeby druga sprawa ze ja wrzucam 2048 90% kompresji i jest piknie.
Wczoraj wrzuciłem *png, wrócił skompresowany...
I co, znalazł ktoś rozwiązanie? Bo jak przeglądam strony innych to mają niezłe żylety, ja sam ustawiam takie same rozdzielczości kombinuje z wyostrzaniem i nadal zdjęcia nie wyglądają jak na mojej stronie www :(
Cytat:
Zamieszczone przez
wikol87
I co, znalazł ktoś rozwiązanie? Bo jak przeglądam strony innych to mają niezłe żylety, ja sam ustawiam takie same rozdzielczości kombinuje z wyostrzaniem i nadal zdjęcia nie wyglądają jak na mojej stronie www :(
Sam jestem od dluzszego czasu z tym samym problemem... Po prostu ręce opadają.
Rozwiązanie dla Was widzę jedno, nie wrzucać zdjęć na FB bezpośrednio, dajcie linka do strony i gitara ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
wikol87
Zdjęcia innych użytkowników na facebooku, czy na zdjęcia innych użytkowników, ale poza facebookiem ???
Cały ten Fb to niestety gó**o. Ale cóż zrobić, skoro ludzie tam się widzą i oznaczają, a później dzięki temu odwiedzają Twój profil. Najgorsze jest to, że ciężko znaleźć jakieś przecieki o dobrej jakości fotek na FB. Co i jak. Sam też szukałem. Ale sami widzicie, wersji dobrych rozdzielczości jest sporo. Ostatnio słyszałem o 900x600. Ale też chyba to nie działa. Tak jak piszecie, ręce i nie tylko opadają. :(