Odp: Lampy studyjne podczas wesela.
Chodzi o to, że poza mną wszyscy są z obrębu jednego systemu i masz do dyspozycji przynajmniej kilka systemowych lamp. Można zapukać do sąsiedniego Forum i porównać systemy. Znam odpowiednie drzwi i pukanie może przynieść bardziej niż pożądany skutek. Do tego zapukałbym do znajomego będącego przedstawicielem znanego oświetlenia studyjnego. W końcu fotograf na weselu przynajmniej na popitkę powinien mieć sponsora.
Fajnie sobie pobajać o lampach i tuzinie asystentów itd... ale najcelniejsza uwaga jest taka, minimalizm podstawą sukcesu... Mniej sprzętu a więcej talentu.
Czy ktoś zna/widział taką galerie zdjęć w internecie gdzie można zobaczyć zastosowanie lamp na weselu?
Proszę o linka
Poszukaj sobie strony studia/fotografow "Pieknografia", ogolnie duzo blyskaja.
dzięki, chodziło mi o przykłady zastosowań lamp (2-3szt) na sali weselnej.
Raczej nikt nie robi schematow oswietleniowych na sale weselna, bo wszystko zalezy od tego jaka jest sala. Na forum zalozonym przez ludzi z Pieknografii jest temat o wykorzystaniu lamp (co prawda systemowych) na sali gdzie kilka osob wrzuca swoje zdjecia i mniej wiecej opisuje jak i gdzie ustawili lampy. Najprostszy schemat to 2 lampy - 1 gdzies na sali (przy orkiestrze, na slupie) ponizej wysokosci glowy, 2 lampa na stopce aparatu. Lampy ustawione na moc w stosunku 2:1 i pozostaje zlapac sytuacje gdzie bedzie to przydatne. (tj fotografujacy zasloni nasza kontre co da efekt rozblysku i cieni)
Inny przyklad to 2-3 lampy na mniejszej mocy z filtrami kolorowymi celem urozmaicenia oswietlenia sali. Reszta ta sama, ew. same lamy + zastane jak kto woli.
Chyba czegoś takiego nie ma albo przynajmniej ja nie widziałem.
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
gadget_zary
Na forum zalozonym przez ludzi z Pieknografii
Gdzie to forum się znajduje?
Cytat:
Zamieszczone przez
rOOmak
Jak autor zadaje takie pytanie to moją radą byłoby porzucić taki pomysł na jakiś czas.
To sie nazywa dobra rada :))))