Odp: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej cz. II
Witam
Po moim nieudolnym czyszczeniu komory lustra, zachlapałem lustro i porysowałem matówkę.
Przeszkadzał mi paproch, chyba już ostatni raz tak będzie mi przeszkadzał :)
Wymiana matówki i czyszczenie matrycy, lustra itp - 200 zł z kurierem.
Aparat był na gwarancji, jednak tego nie objęła, przestroga dla innych.
Szybko, sprawnie, polecam.
Cytat:
Zamieszczone przez
koberek
Witam
Po moim nieudolnym czyszczeniu komory lustra, zachlapałem lustro i porysowałem matówkę.
Przeszkadzał mi paproch, chyba już ostatni raz tak będzie mi przeszkadzał :)
Wymiana matówki i czyszczenie matrycy, lustra itp - 200 zł z kurierem.
Aparat był na gwarancji, jednak tego nie objęła, przestroga dla innych.
Szybko, sprawnie, polecam.
Sam zawsze mowie, ze matowki nie wolno dotykac!
Witam.
Może.moje pytanie będzie glupie (podobno sa tylko glupie odpowiedzi) -proszę mi wybaczyć. We wrześniu kupiłem. EOS 700 D z kitem a w styczniu EF 50 MM F 1.4 . I zdjęcia D nieostre. Wysyłam N żytnia..spakowalem już body i obiektyw..nie muszę się obawiać ze spraw gdzieś zginie ? Bo jako nam dowód tego,ze wysyłam.wysyłam paczce sprzęt a nie przysłowiowe ziemniaki i ze potem.serwis.powie że nie dostał żadnego sprzętu
. Pytanie może i dziwne ale nic kurierem nie wysylalem. Druga sprawa. Nie mam karty gwarancyjnej (nie dostalem) mam dowody zakupu plus naklejki sklepu cyfrowe.pl N te karty. Czy zrobia.mi to N gwarancji. Czy naprawa gwarancyjna i zwiazana z nią wysylka jest bezpłatna ? Kiedy mogę spodziewać sie slowrotem sprzętu.?
Jak zaadresujesz przesyłkę tak, jak piszesz posty na forum, to jest duża szansa, że przesyłka utknie w Koluszkach. Szanuj innych zadając pytanie i używaj polskiego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiekmusic
Witam.
Może.moje pytanie będzie glupie (podobno sa tylko glupie odpowiedzi) -proszę mi wybaczyć. We wrześniu kupiłem. EOS 700 D z kitem a w styczniu EF 50 MM F 1.4 . I zdjęcia D nieostre. Wysyłam N żytnia..spakowalem już body i obiektyw..nie muszę się obawiać ze spraw gdzieś zginie ? Bo jako nam dowód tego,ze wysyłam.wysyłam paczce sprzęt a nie przysłowiowe ziemniaki i ze potem.serwis.powie że nie dostał żadnego sprzętu
. Pytanie może i dziwne ale nic kurierem nie wysylalem. Druga sprawa. Nie mam karty gwarancyjnej (nie dostalem) mam dowody zakupu plus naklejki sklepu cyfrowe.pl N te karty. Czy zrobia.mi to N gwarancji. Czy naprawa gwarancyjna i zwiazana z nią wysylka jest bezpłatna ? Kiedy mogę spodziewać sie slowrotem sprzętu.?
Wysyła N Żytnia pak i nie obawiaj się - nie zginie. Dowód masz, że wysyłasz paczkę sprzet więc o co chodzi. W dodatku masz naklejki sklepu cyfrowe no i te N karty. Sprzętu spodziewaj się zaraz po tym jak go naprawią
PrzeprasZam. Pisze z tel.
Dziś puszka wróciła z serwisu. Brak dokumentacji tego co zrobili, a podobno była to kalibracja... :) Ale widać, że cokolwiek robili bo odnotowałem dwa dodatkowe pyłki na matówce :)
Sprawdź swoje konto pocztowe czy nie masz czasem czegoś w śmieciach (spam). Jak masz konto z obsługą online to zaloguj się do niego i tam sprawdź, nie z poziomu smartfona czy czego tam używasz. Powinieneś dostać maila z plikiem w formacie *.pdf w załączniku. Ten plik to pokwitowanie odbioru sprzętu z naprawy i tam będziesz miał wyszczególnione co zrobili.
Chciałbym podziękować serwisowi CSI Foto Video za udzielone wyjaśnienia i informacje. Nie wnikając w szczegóły, uzyskałem sporo istotnych informacji, których wcale serwis udzielać nie musiał. Jeszcze raz dziękuję. To mówiłem ja, Jarząbek ;)
Przy okazji, jak mnie również dzisiaj poinformowano, w serwisie CSI nie naprawia się już padniętej migawki w 5D. Szkoda.
Szybka piłka do fotorepów, którzy korzystali z Canon Professional Services (CPS). Czy przy wysyłce sprzętu, żeby naprawiono w ramach programu (deklarowane 3 dni) wysyłaliście sprzęt z formularzem CPS i oklejaliście paczkę plakietką CPS Priority? E-CSI odesłało wam naprawiony sprzęt z nowa nalepką do wykorzystania następnym razem?