Pięknie pokazane miejsca (jak zwykle), chyba się skuszę i wybiorę wiosną na tydzień 8-)
Wersja do druku
Pięknie pokazane miejsca (jak zwykle), chyba się skuszę i wybiorę wiosną na tydzień 8-)
Dla odmiany od gór, spędziliśmy kilka dni w Sandomierzu.
59.
60.
61.
a ojca Mateusza nie było??
Extra fotki :))
Zapodam trochę jesiennych klimatów. Tak wyglądał Beskid Wyspowy w ostatni zjawiskowy pod względem pogodowym weekend.
62.
63.
64.
65.
Kilka fotek z ostatniego wyjazdu w Tatry.
66.
67.
68.
69.
68. bardzo malownicza
Bardzo podobają mi się zdjęcia przyrody, super nasycenie barw!
Sproket - te zdjęcia jesienne to dopiero mają klimat!
Od nie pamiętam kiedy oglądam Twoje galerie (przez Ciebie kupiłem 60D i 15-85 ;-)) a teraz kusi mnie ten 10-22 bo jakoś tak robisz zdjęcia jakie ja bym chciał robić. Wiesz może które z tych jesiennych są robione 10-22?
Pozdrawiam!
Z tych 4 pokazanych tutaj wszystkie to 15-85. Spośród tych w galerii na picasa jest parę 10-22, wyświetlaj sobie obok informacje po zdjęciu, jak zobaczysz ogniskową mniejszą niż 15 to wtedy na pewno był użyty 10-22.
Przeczytałem kilka opinii, że jak się ma 15-85, to UWA nie jest potrzebny, gdyż to 15mm daje radę w szerokich kadrach. To prawda, 15 to szeroko i radzi sobie o niebo lepiej niż 18. Jednak Różnica między 10, a 15 to jest przepaść. W górach typu Beskidy UWA mniej się przydaje, ale w Tatrach, albo w miejscach typu Skalne Miasto, Słowacki Raj jest większa potrzeba bardzo szerokich kadrów. Gdybym miał poszeregować swoje obiektywy pod względem przydatności dla mnie to oczywiście na pierwszym miejscu znalazłby się 15-85, ale 10-22 byłby na drugim, 70-300 na trzecim, a na końcu stałka makro 60mm (choć bardzo ją lubię).
Zima nie rozpieszczała w tym roku aurą, jednak na koniec udało się złapać połączenie świeżego śniegu ze słońcem i niebieskim niebem w niedocenianym Beskidzie Małym.
70.
71.
72.