fajne fotki, moga sie podobac
Wersja do druku
fajne fotki, moga sie podobac
to tenteges... srodkowe - ciekawe :)
No tu akurat wyspy są po przekątnej, a samolot zamknięty pomiędzy nimi - imo poprawna, przyjemna do oglądania kompozycja.Część pierwsza : popieram - nuda, aczkolwiek przynajmniej poprawnie naświetlona większa część seta, co rzadko się zdarza początkującym.
Część druga : S..., S..., Cholera, jak on się nazywał? ^^
Wykop k..a!
Ode mnie : jakoś ta ogromna wiedza pokazana w innych wątkach w teorii nie jest przełożona na praktykę w zdjęciach w tym wątku... Ale - poczekamy, zobaczymy. Pierwsze koty za płoty.
hmmm...:))) widzę, widzę
na początek uwagi techniczne: to że obiektyw ma światło 1.8 to nie znaczy zaraz, ze trzeba go wykorzystywać tak jak zrobiłas to w dwóch pierwszych. W przypadku tych akurat zdjeć i tego światła wystarczyłaby przysłona 4. Tło byłoby i tak rozmyte a pierwszy plan ostrzejszy. Niech Cię nie zwiedzie to, że obiektyw ma światło 1.8...w wiekszości wypadków jest nieużywalne. Troche przymknięty, zyskuje. W pzrypadku ostatniego, włącz sobie w wizjerze siatkę ( o ile 60D ją ma, ale chyba ma) pomaga utzrymywać pion i poziom, bo zdjęcie leci ci troche w prawo. Nie pochylaj się nad roslinkami i krzaczkami tylko sobie uklęknij (najlepiej na białej husteczce ... haftowanej:))...ja zabieram ze sobą tekturkę. Na dwóchpierwszych zdjęciach panuje bałagan, niby jest motyw przewodni, ale go nie ma. Szczególnie na drugim...na co patrzeć? Co do trzeciego...rozumiem, ze chodzi o cień? jeśli tak to po co te bloki z tyłu i kawałek drzewa?... Okno jest fajne. Kabel mniej fajny. Pozwoliłem sobie bezczelnie zrobić z tym zdjęciem to co ja bym z nim zrobił nie ingerując zbytnio.
mam nadzieję, że nie pozwiesz mnie o naruszenie praw autorskich...czy jakichś tam.
A teraz ad personam:
Zaiste, jak na taką wichrzycielkę to niezbyt sie starasz:) Dawaj dalej i nie wymawiaj sie pogodą:)
Oczywiście, że nie pozwę, ani nie mam nic naprzeciwko :) Wdzięcznam wielce za "tutorial" i przeróbkę zdjęcia. W innej wersji zrobiłam je B&W żeby ten niebieski kawałek nieba nie raził, ale tak jest rzeczywiście lepiej. Zdjęcie zyskało.
Nabrawszy animuszu prezentuję zdjęcie takie:
12
Uploaded with ImageShack.us
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie chwytam mesydżu? S .. S...Superman ...?
Uważam że to dobre zdjęcie i tworzy pewien nastrój /dobra kolorystyka /nie mam problemu ze zrozumieniem tematu ,książki -papieros -późna godzina - noc. To już jest jakaś historia ...
Chociaż rozumiem i tych którym brak trójpodziału na "przygotowania kościół zabawa" uniemożliwia odczytanie treści tej fotografii jak i wielu innych niepasujących do schematu i profilu ich działalności ...
Czekam na kolejne zdjęcia....
miło od czasu do czasu przeczytać dobre słowo :)
A to jest widoczek z Placu Zbawiciela w Wawie.
Uploaded with ImageShack.us
Leci na prawo przez to że nie byłaś równolegle z płaszczyzną ściany. Solucja : ustawić się z aparatem tak na oko ze 4m w prawo.
Albo przyciąć po kilka milimetrów z lewej i góry ;)
albo po prostu obrócić w pare stopni w Lightroomie czy PSie...
klucze do zbawienia?:)...ze wszystkich pokazanych podoba mi się najbardziej:)